Index Vakbarát Hírportál

Messi romboló üzenetével együtt marad Barcelonában

2020. szeptember 5., szombat 15:38

"Messi marad, és a válság is"

- áll a Marca címoldalán az argentin sztár fotója mellett, vette észre az MTI. A sportlap kitér arra, hogy bár a támadó bő másfél hetes huzakodás után úgy döntött, marad, továbbra sem békél meg a helyzettel. A katalán Mundo Deportivo rögzíti: Messi megtörte a csendet és bejelentette, a következő idényben itt marad. A hatszoros aranylabdás ettől még nem elégedett a klubvezetéssel.

"Messi azt mondta, hogy a maximumot fogja nyújtani. Elsősorban ez az, ami a Barca katalán szurkolóinak fontos. De volt egy romboló üzenete is. A nyilait közvetlenül Josep Bartomeura, a Barcelona elnökére irányította" - foglalta össze az újság.

Az AS is örömmel nyugtázta Messinek a maradásról szóló döntését, és többek között azt az üzenetét idézte a címlapon, amely a Barcelonához fűződő viszonyát leginkább kifejezi:

soha nem menne perre élete klubjával.

A 33 éves argentin pénteken jelentette be, egyelőre nem vált klubot. A Barcelona végig azon az állásponton volt, hogy Messi csak lelépési díjért távozhat, a kivásárlási ár 700 millió euró.

"Nem voltam boldog, el akartam menni. Ezt semmilyen módon nem engedték, és azért maradok a klubnál, hogy ne keveredjek jogi vitába" - Messi. Katasztrófa szerinte a klub irányítása.

Az új vezetőedző, a holland Ronald Koeman a kinevezésekor azt mondta: igényt tart Messire, akit a Barcelona vezetői is személyes találkozókon igyekeztek meggyőzni a maradásról. Messi 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistájává vált. Szerződése még egy évig érvényes, a játékos egy záradékra hivatkozva szeretett volna csapatot váltani, ez lehetővé tette volna számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz. Csakhogy későn jelezte a távozási szándékát.

Rovatok