Index Vakbarát Hírportál

Szalah mesterhármasával nyert a Liverpool

2020. szeptember 12., szombat 20:46

Az angol bajnokság nyitófordulójában a bajnok Liverpool az újonc Leedset fogadta. Jürgen Klopp most találkozott a világfutball egyik legkülöncebb edzőjével, az argentin Marcelo Bielsával. 

Jó sok gólt hozott a meccs, és a hazai csapat a hajrában lőtte be a negyediket, amivel megnyerte a meccset. Háromszor ugyanis kiegyenlített a Leeds, a negyedik találatra viszont már nem volt válasza.

Mohamed Szalah három gólt lőtt, kettőt büntetőből - az elsőt és a negyediket tizenegyesből -, egyet pedig egy visszafejelt labda után kapásból. A negyedik liverpooli gól van Dijk nevéhez fűződik, jól érkezett egy szögletre és erősen fejelt a kapuba. A második leedsi gól előtt azonban éppen a holland védő hibázott. 

A Liverpool legerősebb összeállításában játszott, Szalah mellett Firmino és Mané is ott volt a csatársorban. A Pool 60 meccs óta veretlen hazai pályán.

Az Arsenal 3-0-ra verte idegenben a másik újoncot, a Fulhamet. Lacazette, Gabriel és Aubameyang voltak sorrendben a gólok szerzői. A Crystal Palace a Southamptont 1-0-ra múlta felül.

Rovatok