Index Vakbarát Hírportál

Az UEFA nézők előtt rendezné a budapesti Szuperkupa-meccset

2020. szeptember 17., csütörtök 16:09

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az eredeti terveknek megfelelően, azaz továbbra is nézők előtt kívánja megrendezni a jövő csütörtöki Bayern München–Sevilla európai Szuperkupa-mérkőzést a Puskás Arénában – számolt be róla az MTI.

Az UEFA kapcsolatban áll a Bayernnel, hogy a német hatóságok tegnapi döntése nyomán egyeztessen az utazó szurkolókkal

– áll az UEFA közleményében.

A szervezet állásfoglalásával a német kormány szerdai bejelentésére reagált, amely szerint kockázatos terület Magyarország a koronavírus-járvány terjedése miatt.

A kockázatos besorolás szerint az ilyen területről Németországba érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk és 72 órán belül koronavírustesztet kell végeztetniük.

A Puskás Aréna nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére 3-3 ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből.

Az MLSZ ezzel egy időben azt közölte, hogy a szeptember 24-i európai Szuperkupa-döntő előtt Budapestre érkezik a három nagy klubtrófea, a Bajnokok Ligája, az Európa-liga és a Szuperkupa győztesének járó serleg.

A Bayern München és a Sevilla mérkőzése előtt az UEFA és az MLSZ közös trófeabemutatót szervez, amelyen a válogatott Szurkolói Klub tagjai testközelből tekinthetik meg a három serleget, valamint fotózkodhatnak a kupákkal. A kiállítás megtekintése ingyenes, de jegyeket kell rá igényelni a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A kiállításra csak a Szurkolói Klub tagjai igényelhetnek belépőt.

A kiállítás pénteken 14.00 és 20.00 óra között, valamint szombaton és vasárnap 10.00 és 18.00 óra között tekinthető meg. Helyszín: Puskás Aréna Stadionkert (X. kapu, Stefánia út felől).

(Borítókép: A Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország–Uruguay barátságos labdarúgó-mérkõzés 2019. november 15-én)

MTI/Illyés Tibor

Rovatok