Index Vakbarát Hírportál

Kínos vereséggel kezdte az idényt a Manchester United

2020. szeptember 19., szombat 20:51

Az Old Traffordon elszenvedett 3–1-es vereséggel kezdte a labdarúgó Premier League 2020–2021-es idényét a Manchester United, amelyet a Crystal Palace lepett meg.

Már a hetedik percben jött a hideg zuhany a Manchester United – amely az első fordulóban az Európa-liga-szereplése után kapott pihenő miatt nem lépett pályára – számára: Andros Townsend találatával megszerezte a vezetést a jóval esélytelenebbnek tartott Crystal Palace. Hiába birtokolta a későbbiekben többet a labdát az MU, nem igazán tudott mihez kezdeni vele.

A Crystal Palace viszont büntetőhöz jutott, amit Jordan Ayew kihagyott, pontosabban David de Gea kivédett – a spanyol kapus azonban rálépett a gólvonalra, így a VAR segítségével a játékvezető visszafújta a tizenegyest. Másodjára Wilfried Zaha állt oda a labda mögé, és ő már nem hibázott.

De Gea a legutóbbi 18 büntetőből egyet sem tudott kivédeni, 2014 októberében hárított legutóbb tizenegyest a Premier League-ben.

A csereként beálló új szerzemény, Donny van de Beek szépített, de Zaha a 85. percben eldöntötte a meccset, beállította a 3–1-es végeredményt. Wilfried Zaha az első olyan korábbi Manchester United-játékos, aki két gólt szerez volt csapata ellen a Premier League-ben. A 27 éves támadó a Crystal Palace nevelése, 2013-ban öt és fél évre írt alá az MU-hoz, de nem sok sót evett meg, mindössze 2 bajnokin jutott szóhoz.

(a videón: a meccs összefoglalója)

A Crystal Palace a klub történetében még sohasem kezdte 2 győzelemmel a Premier League-et, míg a Manchester United a PL fennállásának 29 idénye alatt most harmadszor rajtolt vereséggel. 

A forduló két korábbi mérkőzésén egyaránt 7-7 gól született: az Everton 5–2-re kiütötte a West Bromwich Albiont, az újoncok csatáján pedig a Leeds United 4–3-ra legyőzte a Fulhamet. A Marcelo Bielsa irányította Leeds – amely 16 év után tért vissza az élvonalba – sorozatban másodszor játszott 4–3-at.

ANGOL PREMIER LEAGUE 
2. FORDULÓ (szombat)
Everton–West Bromwich 5–2
Leeds United–Fulham 4–3
Manchester United–Crystal Palace 1–3
21.00: Arsenal–West Ham United

(Borítókép: Shaun Botterill/Getty Images)

Rovatok