Index Vakbarát Hírportál

Gól és gólpassz, álomszerű idényrajt Sallai Rolandtól

2020. szeptember 19., szombat 17:41

A német labdarúgó Bundesliga nyitó fordulójában a Sallai Rolanddal felálló Freiburg 3–2-es győzelmet aratott az újonc VfB Stuttgart otthonában. A magyar légiós góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

Sallai Roland kezdőként kapott lehetőség a Stuttgart otthonában pályára lépő Freiburgban. A magyar válogatott játékos meg is hálálta Christian Streich vezetőedző bizalmát: a nyolcadik percben egy szép háromszögezés után a jobb szélről kanyarított középre bal lábbal, az üresen érkező Nils Petersen pedig a hálóba bólintott. 

Sallai Roland gólpassza a Stuttgart ellen

A 8000 néző előtt rendezett találkozón többet próbálkozott az újonc, mégis a Freiburg szerzett újabb gólt. Vincenzo Grifo szabadrúgására jól érkezett középen Petersen, Gregor Kobel védte az ő kísérletét, ám a kipattanót Sallai Roland néhány lépésről a hálóba vágta. 

Sallai Roland gólja a Stuttgart ellen

A Freiburg jobban sáfárkodott helyzeteivel, így a szünetben két góllal vezetett.

A fordulás után ráadásul néhány perc elteltével tovább növelte előnyét, és Sallai ismét benne volt a gólban.

Ugyanis a magyar légiós indította a támadást, Lucas Hölert indította, aki lekészítette a labdát Grifónak, a támadó pedig 11 méterről a jobb alsóba helyezett. A Stuttgart azonban nem adta fel: a 71. percben a csereként beálló Sasa Kalajdzic szépített, majd Silas Wamangituka is betalált. Az egyenlítés azonban nem jött össze, így a Freiburg 3–2-re győzött.

Sallai 77 percet kapott az idény első Bundesliga-meccsén, góllal és gólpasszal vette ki a részét a Freiburg győzelméből. Illetve ha az NHL-hez hasonlóan a második asszisztot is jegyeznénk, akkor a harmadik Freiburg-találatnál is ott lenne a neve.

Elmondható tehát, hogy főszereplő volt csapata első bajnokiján, ami mindenképpen biztató a jövőre (és a válogatottra) nézve.

A többi pályán: a megerősített Hertha magabiztosan nyert a Werder otthonában, az újonc Bielefeld elvitt egy pontot Frankfurtból.

BUNDESLIGA
1. FORDULÓ (SZOMBATI EREDMÉNYEK)
Eintracht Frankfurt–Bielefeld 1–1
1. FC Köln–Hoffenheim 2–3
VfB Stuttgart–Freiburg 2–3
Union Berlin–Augsburg 1–3
Werder Bremen–Hertha BSC 1–4
Borussia Dortmund–Borussia Mönchengladbach 3–0

Borítókép: Sallai Roland Fotó: Tom Weller/picture alliance via Getty Images

Rovatok