Index Vakbarát Hírportál

Kétgólos előnyt tékozolt el az FTC Moldéban

2020. szeptember 23., szerda 00:00

A Ferencváros 3–3-as döntetlent játszott a Molde otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének playoffkörében a párharc első mérkőzésén. A visszavágót jövő héten kedden rendezik a Groupama Arénában.

Három helyen változtatott a kezdőcsapaton Szerhij Rebrov a Molde ellen a Dinamo Zagrebet legyőző tizenegyhez képest: Botka Endre, Abraham Frimpong és Aissa Laidouni is helyet kapott, a kisebb sérüléssel bajlódó Lovrencsics Gergő és Sigér Dávid kispados volt, míg a maródi Adnan Kovacevic nem utazott el a kerettel. Ezzel szemben a norvég bajnok ugyanazt az együttest küldte pályára, amely az előző fordulóban tizenegyesekkel legyőzte az azeri Qarabagot. Percről percre követtük a mérkőzést, ha lemaradt róla, kattintson ide!

Minden várakozást felülmúlóan kezdte a találkozót a Ferencváros, amely már a hetedik percben megszerezte a vezetést.

Botka Endre ment el a jobb oldalon, élesen, laposan középre lőtt labdájára Franck Boli érkezett középen, és közvetlen közelről a hálóba továbbított. A beadás tankönyvbe illő volt: a védők mögé, a kapus elé, gyakorlatilag rá a csatár lábára. (0–1)

Franck Boli gólja a Molde ellen

A kapott gól után magasabb fokozatra kapcsolt a Molde, még feljebb tolta a letámadást, és ritmust váltott – de csak néhány percig tudta ezt fenntartani. A 15. percben Eldar Civic pontatlan hazaadását oldalra rúgta ki becsúszva Dibusz Dénes, hogy ne legyen szöglet – a labdára azonban lecsaptak a hazaiak, Fredrik Aursnes beadását James hat méterről a bal alsó mellé fejelte.

A norvégok főként a jobb oldalon erőltették a játékot, Knudtzon Botkához hasonlóan sorozatban küldte középre a labdákat, de egyik oldalon sem alakult ki veszélyes lehetőség. A szünetben így 1–0-ra vezetett a Ferencváros Boli találatával, ami nyugalomra adott okot Rebrov együttesének.

A második félidőt ugyanolyan jól kezdte a Ferencváros, mint az elsőt: ezúttal a nyolcadik percben jött a gól.

Uzuni gólja a Molde ellen

Az egész mérkőzésen remek teljesítményt nyújtó Botka Endre adott be a tizenhatos jobb sarkától, a középen érkező Myrto Uzuni tizenegy méterről fejelt a kapu jobb oldalába. (0–2)

A Molde azonban nem adta fel, és két perccel később szépített. Wolff Eikrem tekert középre egy szögletet, Leke Jamesről lemaradt Somália, a csatár földre lefejelt labdáját Dibusz Dénes már csak beljebb tudta segíteni, hárítani nem. Közelről érkezett a fejes, ami erős is volt, nem igazán volt esélye a magyar kapusnak. (1–2)

James szépítő gólja az FTC ellen

A 65. percben jött a hideg zuhany, egyenlített a Molde. A jobb oldalon vezettek szép támadást a norvégok, aminek végén Hestad a tizenhatoson belül alábökött a labdának, a csapatkapitány Wolff Eikrem pedig kapásból a jobb alsóba bombázott tizenegy méterről. Dibusznak itt sem volt sansza, jól helyezett lövés volt. (2–2)

Wolff Eikrem egyenlítő gólja

A Ferencváros a második félidő közepén teljesen beszorult saját térfelére, a Molde hatalmas nyomást gyakorolt a vendégcsapatra. Sokszor hibára kényszerítették a zöld-fehéreket, és sorban jöttek a beadások, valamint a szögletek. A 83. percben Blazic szabálytalansága után Aursnes tekert középre egy szabadrúgást, a bolyban érkező Marton Ellingsen pedig nyolc méterről a kapu jobb oldalába fejelt. Fordított a Molde, érett sajnos a gól ekkorra már. (3–2)

Marton Ellingsen gólja az FTC ellen

A Ferencváros azonban – ahogy Szerhij Rebrov irányítása alatt megszokhattuk – ezúttal is jelesre vizsgázott küzdeni tudásból. A 87. percben a csereként beálló Olekszandr Zubkov lövését Brynhildsen a karjával blokkolta, a játékvezető a videobíró – amely korábban egy hasonló esetnél is jelzett a túloldalon, de az csak szöglet lett – jelzésére büntetőt ítélt. Ihor Haratin higgadt ítéletvégrehajtó volt: a bal alsóba gurított a jobbra vetődő Linde mellett. (3–3)

Ihor Haratin büntetője a Molde ellen

A hatperces hosszabbítást kibekkelte az FTC, hiába próbálkozott újfent beadásokkal a Molde, a hajrában már nem sokra ment vele. A döntetlen reális eredmény a meccs képét nézve, a párharc visszavágójára jövő héten kedden 21 órakor kerül sor a budapesti Groupama Arénába. 

A tét a Bajnokok Ligája csoportköre lesz, és az ezért járó mintegy 15 millió euró – átszámítva közel 5 milliárd forint.

Borítókép: MTI / EPA Fotós: Svein Ove Ekornesvag

Rovatok