Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldót és Messit is Budapestre hozhatja a Fradi

2020. szeptember 30., szerda 12:37

Csütörtökön délután sorsolják a Bajnokok Ligája csoportkörét, az eseményen a 25 év után főtáblára jutó Ferencváros is érdekelt lesz. Szerhij Rebrov alakulata igazi topcsapatokat is a magyar fővárosba hozhat világsztárokkal, megvizsgáltuk a lehetséges ellenfeleket.

Bár három párharc visszavágója még hátravan, így nem teljes a BL csoportkörének 32-es mezőnye, nagyjából már kialakultak a kalapok, így érdemes egy pillantást vetni a lehetséges ellenfeleire.

Az első kapásból hemzseg a sztáralakulatoktól, a címvédő Bayern münchen mellett a Liverpool, a Real Madrid, a Juventus és a PSG is itt kapott helyet. alighanem megmozdulna az ország, ha éppen Lewandowski, Szalah, Benzema, Cristiano Ronaldo vagy Neymar érkezne a Groupama Arénába.

A Sevilla, Porto, Zenit hármas már kevésbé közönségcsalogató – feltéve, hogy lehetnek nézők a stadionokban a koronavírus-járváy miatt –, ugyanakkor ellenük talán nagyobb esélye lenne egy bravúros pontszerzésre a Fradinak.

Világsztrárok érkezhetnek Budapestre a Fradinak köszönhetően (Forrás: SkySports)Világsztrárok érkezhetnek Budapestre a Fradinak köszönhetően (Forrás: SkySports)

A második kalap is bővelkedik a topcsapatokban, 

három angol (Chelsea, Manchester City, Manchester United), két spanyol (Atlético Madrid, Barcelona), valamint egy-egy német (Dortmund), holland (Ajax) és ukrán (Sahtar) együttes kapott ide besorolást.

Itt aligha létezik jó választás, talán csak kisebbik rossz, így a brazil légiósok ellenére talán a Sahtar ellen lehetne esélye a Fradinak. Annál is inkább, mivel Szerhij Rebrov honfitársaival csatázhatna, belőlük alighanem a szokottnál is jobban tudna felkészülni az ukrán mester, aki 2014 és 2017 között a Dinamo Kijev vezetőedzője volt.

A harmadik kalap még nem teljes, de az olasz dominancia felfedezhető: az Atalanta, az Inter és a Lazio is itt van, akárcsak a Dinamo Kijev, az Olympiakosz,

valamint Gulácsi péter és Willi Orbán együttese, az RB Leipzig. Ide kerülhet még Szoboszlai Dominik és a Red Bull Salzburg, egy magyaros párharc mindenképpen pikáns csatának ígérkezne.

A Krasznodar, a Lokomotiv Moszkva és a Marseille helye még kérdéses, de egy évvel korábban az Európa-liga csoportkörében a CSZKA ellen a két meccsen szerzett négy pont több mint biztató, ha netán orosz rivális érkezne.

Jó kérdés, hogy mi lenne jobb a Fradinak? Egy csoport, amely tele van topcsapattal, így bár a sikerélmény borítékolhatóan kevés lesz, de a klubnak és a szurkolóknak óriási élményt jelentene minden egyes párharc. Vagy egy olyan négyes, ahol lenne realitása a bravúroknak, mégsem mozdítaná meg annyira az országot, mint azt előzetesen a Bajnokok Ligája miatt várnák az emberek.

Talán az arany középútnak drukkolhatunk leginkább, nevezetesen, hogy

a Fradi egy vagy két sztárcsapat ellen is megmérethesse magát, de legalább egy olyan ellenfél is legyen a csoportjában, amellyel harcolhat a harmadik helyért.

Ha ugyanis azt elérné, akkor tavasszal az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában is folytathatnák a nemzetközi menetelést a zöld-fehérek.

(Borítókép: az FTC játékosai ünnepelnek a Molde elleni mérkőzés után a Groupama Arénában. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Rovatok