Index Vakbarát Hírportál

Harcias meccset, de győzelmet vár Bulgáriában a válogatott

2020. október 7., szerda 11:22

A Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki pótselejtező előtt a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, valamint a csapat két játékosa, Sallai Roland és Könyves Norbert válaszolt az újságírók kérdéseire az utolsó budapesti sajtótájékoztatón az utazást megelőzően.

A szövetségi kapitány kiemelte, 

kemény meccsre számít, hiszen az ellenfél kellemetlen stílusa mellett a hazai pálya és bolgár szurkolók is nehezítést jelentenek majd a csapatnak.

Ettől függetlenül természetesen győzelmet vár, és biztos benne, hogy minden játékos átérzi a mérkőzés fontosságának súlyát.

Ami a csapat-összeállítást illeti,

Szoboszlai Dominik hiánya természetesen Marco Rossi szerint is érzékeny veszteség, de elmondása szerint szerencsére vannak olyan kreatív és minőségi futballisták, akik megfelelően tudják majd pótolni a Salzburg középpályását.

Nagyjából már a kezdő tizenegy is összeállt a fejében, de végső döntést majd csak a csütörtöki edzés után hoz a kapitány. Loic Nego érkezésével a védelem egyértelműen erősödött, mivel azonban a Fehérvár játékosa csak két napja csatlakozott a kerethez, kérdéses, hogy Szófiában kezdeni fog-e.

A Freiburgban nagyszerűen futballozó Sallai Roland is a bolgár válogatott harciasságát emelte ki, a szélső viszont nem tart a hazai szurkolóktól, inkább motiválja a csapatot, hogy bár idegenbe nem kísérhetik el a magyar drukkerek a válogatottat, győzelem esetén novemberben Izland vagy Románia ellen megfordul a helyzet, és 

a Puskás Arénában harcolhatja ki a csapat az Európa-bajnoki szereplést, saját közönség előtt.

Könyves Norbertnek könnyen ment a beilleszkedés, és nagyon jól érzi magát a csapattal. 

Szerencsére sok volt az ismerős arc és mindenki pozitívan fogadott. Nagyon várom, hogy bemutatkozhassak a válogatottban, minden erőmmel azon leszek, ha ez megtörténik, a maximumot nyújtsam és segítsem a csapatot.

Arra a felvetésre, hogy Marco Rossi korábban úgy nyilatkozott a Zalaegerszeg játékosáról, hogy bár nem Marco van Basten stílusú futballista, de a játéka mindenképpen hasznos lehet a válogatott számára, Könyves elmondta, ő is tisztában van a képességeivel, nem sértődött meg, sőt mosolygott a szövetségi kapitány megjegyzésén, 

majd viccesen megjegyezte, számára nem is a holland zseni, hanem a mellette álló Sallai az igazi példakép.

A hangulatra tehát nem lehet panasz, reméljük, az eredményre sem lesz: a csapat a délelőtti edzés után délután utazik majd el Szófiába, ahol csütörtökön 20.45-től lép pályára.

Rovatok