Index Vakbarát Hírportál

Sergio Ramos az olimpián döntené meg a válogatott csúcsot

2020. október 8., csütörtök 12:46

Sergio Ramos szinte mindent megnyert pályafutása alatt, van olyan trófea amit többször is elhódított. Csupán egy érem hiányzik a vitrinjéből, mégpedig egy olimpiai arany. Ezt a hiányosságot Tokióban pótolná.

Sergio Ramos már tavaly év végén arról nyilatkozott a Marcának, hogy szívesen játszana a spanyol válogatottban az olimpián. Akkor még ő sem gondolta, hogy a koronavírus miatt az Európa-bajnokság mellett ez a világesemény is elmarad. Azonban ez sem lehet probléma a Real Madrid kapitányának, hiszen úgy gondolja, akár negyven éves koráig képes a legmagasabb szinten futballozni. Az olimpia mellett más is motiválja Ramost.

Eddig 172 alkalommal viselte a spanyol válogatott mezét, így hazájában ő rendelkezik a legtöbb válogatott mérkőzéssel.

Nemzetközi szinten is az első tízben szerepel, Gianluigi Buffon négy meccsel előzi meg. Az abszolút rekorder Ahmed Hasszan, 184-szer lépett pályára az egyiptomi nemzeti tizenegyben.

Minden esély megvan arra, hogy Ramos megdöntse akár Hasszan csúcsát is. Ehhez azonban nagyobb sérülés nélkül kell még legalább egy évet lehúznia, és részt kell vennie az Eb-n és az olimpián. Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke és José Francisco Molina, a szövetség sportigazgatója egyetértenek abban, hogy Ramos legyen az olimpiai válogatott csapatkapitánya. A végső döntést azonban Luis de la Fuentének kell meghoznia, aki az U21-es játékosokon kívül három idősebb játékost nevezhet.

Jövő márciusban harmincöt éves lesz a spanyol hátvéd, akinek szerződése a „galaktikusokkal” 2021 nyaráig él. Sajtóhírek szerint a David Beckham alapította Inter Miami élénken érdeklődik iránta.

Rovatok