Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo egymaga többet keres, mint egy olasz klub összes játékosa

2020. október 14., szerda 17:22

Cristiano Ronaldo, a Juventus labdarúgója egymaga többet vagy ugyanannyit keres, mint négy Serie A-ban szereplő klub teljes játékoskerete. Kedden kiderült az is, hogy koronavírussal küzd a portugál klasszis, aki a hírek szerint már Olaszországban lábadozik.

Cristiano Ronaldo még 35 évesen is az egyik legjobban kereső futballista a heti 540 ezer fontos fizetésével. Ez éves szinten meghaladja a 28 millió fontot is (átszámítva több mint 11 milliárd forint), és akkor a marketingbevételeiről még említést sem tettünk.

A Juventusnál egy játékos fizetése sem közelíti meg Ronaldóét: a második helyen álló Matthijs de Ligt fizetése is „csupán” 7,2 millió font évente – írja a La Gazzetta dello Sport olasz napilap. Őket követi Paulo Dybala évi 6,6 millió fonttal.

Megdöbbentő adat, hogy a juventus bajnoki riválisai közül az Udinese, a Hellas Verona, a Spezia és a Crotone is kevesebb pénzből gazdálkodik, mint amennyit cristiano Ronaldo egymaga egy év alatt zsebre rak.

Nem meglepő, hogy a Juventus a legbőkezűbb klub a Serie A-ban, a játékosok fizetésére 214 millió fontot költ a torinói klub egy évben. Messze lemaradva az Inter 135 millió fonttal, míg a harmadik az AS Roma 101 millió fonttal, a Napoli (95 millió font) és az AC Milan (81 millió font) fel sem fért a dobogóra.

Visszatérés Olaszországba?

Annak ellenére, hogy a portugál válogatott Franciaország elleni Nemztek Ligája-mérkőzése után pozitív koronavírustesztet produkált, Cristiano Ronaldo visszatér Torinóba, és itt tölti a kötelező izolációt – tudatta a La Gazzetta dello Sport szerda délután, a hírt később a Juventus hivatalos oldalán is megerősítette. Mint írják, a portugál szupersztár kérésére egy minden egészségügyi előírásnak megfelelő géppel repült Torinóba.

Olaszországban nemrégiben 14-ről 10 napra csökkentették a karanténidőszakot, ami azt jelenti, hogy Ronaldónak mindenképpen ki kell hagynia a Juventus soron következő két mérkőzését, a Crotone elleni bajnokit, valamint a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccset. A Hellas Verona ellen térhet vissza a pályára, ha negatív lesz a vírustesztje.

Ugyanakkor valószínűnek tűnik, hogy a Barcelona elleni BL-meccset ki kell hagynia, mivel az európai szövetség (UEFA) szabályozása szerint csak olyan játékos léphet pályára, akinek egy hétnél nem régebbi negatív tesztje van.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo szabadrúgást készül elvégezni az AS Roma elleni bajnokin. Fotó: Silvia Lore / Getty Images Hungary)

Rovatok