Index Vakbarát Hírportál

Székesfehérvár polgármestere elhalasztaná a Vidi–Fradi rangadót

2020. október 14., szerda 11:49

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán úgy fogalmazott: el kellene halasztani a november elsejére kiírt Mol Fehérvár–Ferencváros NB I.-es labdarúgó-mérkőzést. Az MLSZ hivatalos honlapján jelezte: a megoldást a pályaválasztói jog felcserélése jelentheti.

Mint ismert, november elsejére, 16 órára írták ki a Mol Fehérvár–FTC rangadót, ami az elmúlt évek alapján a bajnoki címért folyó versenyfutás egyik legfontosabb meccse. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere szerint ebben az időpontban nem lenne biztonságos a mérkőzés megrendezése, erről még múlt héten posztolt közösségi oldalán.

Megítélésem szerint mindenszentek napján futballmeccset tartani sem kegyeleti, sem közösségi, sem biztonsági, sem közlekedési, sem forgalomszervezési szempontból nem elfogadható. Főleg egy olyan stadionban, amelynek közvetlen szomszédságában több temető is található. Ezért levélben fordultam az MLSZ-hez, a két csapat vezetőségéhez, az MTVA-hoz és a rendőrséghez.

– írta Cser-Palkovics András múlt héten.

Kedden újabb információkat osztott meg a városvezető, aki a rendőrséggel is egyeztet, és úgy döntött, ingyenessé teszi a hétvégére a közösségi közlekedést. A székesfehérvári polgármester hozzátette:

nincs törvényi hatásköre sem a polgármesternek, sem az önkormányzatnak, hogy sportrendezvényt ne engedjen megrendezni bizonyos időpontokban. Az önkormányzatot a stadion vonatkozásában pedig bérleti szerződés köti. Köszönöm, hogy a hivatalos szervekkel ellentétben mind a Vidi, mind a Fradi szurkolói közül sokan támogatásukról biztosítottak az ügy kapcsán! Mi megoldásként továbbra is azt látjuk, ha ezt a mérkőzést a felek elhalasztják. Véleményem szerint a kegyeleti jog gyakorlása, valamint a mindenszentek napjának méltósága is ezt tenné szükségessé!

Az MLSZ szerda reggel hivatalos honlapján írt a mérkőzések szervezésével kapcsolatban, és kiemelte:

Erről azonban egyik klub sem adott cikkünk megjelenéséig hivatalos honlapján tájékoztatást.

Rovatok