Index Vakbarát Hírportál

A DAC ingyen teszteli szurkolóit a Slovan elleni rangadó előtt

2020. október 21., szerda 16:43

Innovatív kezdeményezés a DAC labdarúgócsapatánál: a szlovák élvonalban szereplő dunaszerdahelyi együttes gyorsan elvégezhető antigénteszteket biztosít bérleteseinek, akik így ott lehetnek a vasárnapi, Slovan Bratislava elleni rangadón a lelátón.

Szlovákiában öt sportágban – köztük a labdarúgásban – folytatódhatnak a ligarendszerű küzdelmek a koronavírus-járvány miatt. A sporteseményekre csak 12 óránál nem régebbi, negatív koronavírusteszttel lehet bemenni a szurkolóknak.

Sehol sem biztonságosabb, mint vasárnap a MOL Arénában – írja a DAC hivatalos honlapján.

A szlovákiai közegészségügyi hivatal közreműködésével sikerült elérnie a DAC-nak azt, hogy a szurkolók a helyszínen is megtekinthetik a Slovan elleni rangadót. A klub döntése alapján a 2020–2021-es idényre bérlettel rendelkezőknek ingyenes lesz a koronavírusteszt elvégzése – az antigéntesztek gyorsabb eredményt biztosítanak, mint a PCR. A dunaszerdahelyiek ezzel kívánják megköszönni a szurkolók támogatását.

Jelenleg ezer teszt áll a DAC rendelkezésére, ám vasárnapig azon lesz a vezetőség, hogy bővüljön ez szám – írja a klub honlapja. Azok a drukkerek, akik tizenkét óránál nem régebbi PCR-teszttel rendelkeznek, a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának szabálya alapján részt vehetnek tömegrendezvényen.

A DAC nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a szurkolók visszatérhessenek a stadionokba. Ezért azt a döntést hoztuk, hogy a 2020–2021-es idény bérlettulajdonosainak ingyenes antigéntesztet biztosítunk közvetlenül a vasárnapi meccs előtt. Úgy gondoljuk, hogy ez a példátlan kezdeményezés áttörést jelenthet a futball fejlődése felé

– áll a DAC közleményében.

A dunaszerdahelyi csapat 10 forduló után 27 ponttal vezeti a szlovák bajnokságot, a pozsonyi Slovan két ponttal lemaradva a második. A góllövőlistát Kalmár Zsolt, a DAC magyar válogatott középpályása vezeti 9 találattal.

Rovatok