Index Vakbarát Hírportál

A Honvéd a Pakstól, a Kisvárda az MTK-tól rabolt pontot

2020. október 24., szombat 19:50

A Paks hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Budapest Honvéddal, míg az MTK Budapest 1-1-es döntetlent játszott otthon a Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

A kispestieknél - a klub csütörtöki tájékoztatása szerint - több játékosnak és stábtagnak is pozitív lett a koronavírustesztje, köztük volt Bódog Tamás vezetőedző, akit így a kapusedző, Vezér Ádám helyettesített a kispadon. A vendégektől hiányzott Balogh Norbert, Boubacar Traoré, Gazdag Dániel, Batik Bence és Ugrai Roland is.

Az első félidőben ugyan a Bognár György irányításával mind a három bajnokiján diadalmaskodó paksiak futballoztak veszélyesebben, de egyetlen helyzetet tudtak csak kialakítani, amelyet Hahn elhibázott.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a foghíjas kerettel érkező fővárosiak számára jó eredménynek tűnt a döntetlen, ennek ellenére a hajrában meccslabdákat hibáztak: előbb a 2017-es idényben a bajnokcsapat és a liga gólkirálya, a klubhoz visszatérő Eppel rontott ziccerben, majd a 90. percben Lovric fejelhetett tiszta helyzetben, de nem járt sikerrel.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Paksi FC-Budapest Honvéd 0-0
Paks, 1701 néző, v.: Farkas Á.
sárga lap: Gévay (26.), Böde (91.), illetve Lovric (75.), Mezgrani (93.)

Paksi FC:
Hegedüs - Gévay, Böde, Lenzsér - Bertus, Balogh, Windecker (Kulcsár D., 15.), Csősz (Bognár, a szünetben), Osváth - Sajbán M. (Ádám 67.), Hahn (Sipos, 88.)

Budapest Honvéd:
Tujvel - Baráth B., Kamber, Lovric - Mezgrani, Szendrei N., Hidi, Kesztyűs (László, 64.), Tamás N. - Eppel (Tóth-Gábor, 90.), Zsótér (Bocskay, 76.)

A szombat délután másik találkozóján egy durva belépő nyomán már a kilencedik percben cserére kényszerült az MTK, amely a találkozó elején nem találta a ritmust. A Kisvárda volt aktívabb, irányította a mérkőzést, több helyzetet kialakított. Mégis a hazai csapat szerzett vezetést a játékrész közepén, mert Gera a vendégek tizenhatosán belül cselezgetett, majd összeakadt Simoviccsal és elesett, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit a sértett értékesített.

Továbbra is a Kisvárda maradt kezdeményezőbb, de az előny valamelyest megnyugtatta az MTK-t, amely már többször eljutott ellenfele tizenhatosára, és veszélyeztette is a kapuját. Lüktető volt a játék, mindkét oldalon akadtak lehetőségek a félidő utolsó negyedórájában.

Supka Attila a folytatásra kettőt cserélt, hogy hatékonyabbá tegye a támadásokat, és ennek meg is lett az eredménye, az egyik pályára lépő, Kovácsréti szép gólt lőtt szűk negyedóra elteltével, ezzel a Kisvárda egyenlített.

A hátralévő időben mindkét csapat igyekezett a maga javára fordítani a mérkőzést, voltak is helyzetek, de maradt a pontosztozkodás, többek között a sok hiba, pontatlanság miatt.Az élvonalban korábban háromszor találkozott egymással a két együttes, és mindháromszor a Kisvárda nyert 1-0-ra.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 1-1 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1084 néző v.: Antal
gólszerzők: Gera D. (24., 11-esből), illetve Kovácsréti (60.)
sárga lap: Cseke (75.), illetve Camaj (70.), Melnyik (76.)

MTK:
Mijatovic - Varju, Nagy Zs., Ferreira - Balázs (Ikenne-King, 84.), Mezei, Cseke (Biben, 84.), Dimitrov (Schön, 9., Prosser, 64.), Herrera - Gera D., Miovski

Kisvárda:
Dombó - Melnyik, Ene, Rubus, Hej - Lucas, Simovic - Navratil (Kovácsréti, a szünetben), Bumba (Cukalasz, 86.), Sassá (Camaj, a szünetben) - Viana (Horváth Z., 81.)

(MTI)

Rovatok