Index Vakbarát Hírportál

Győzött és már harmadik az Inter a Serie A-ban

2020. október 24., szombat 22:42

A Serie A 5. fordulójának szombati első mérkőzésén az Atlanta hazai pályán 3-1-re kikapott a Sampdoriától, és mivel az Inter néhány órával később legyőzte a Genoát, így feljött a harmadik helyre a tabellán.

A szombati játéknap komoly meglepetéssel kezdődött, az Atalanta ugyanis hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Sampdoriától. A mérkőzés első gólját Fabio Quagliarella szerezte a 13. percben, 37 éves támadónak ez volt a 168. találata a Serie A-ban, amivel feljött holtversenyben az örökranglista 15. helyére. Később még egy pozíciót léphetett volna előre, de büntetőt hibázott.

Érdekesség, hogy a két csapat ellentétes utat járt be eddig az öt forduló alatt: az Atalanta három győzelemmel kezdett, de azóta egymás után kétszer kapott ki, míg a Samp az első két meccs után 0 ponttal állt, az elmúlt három fordulóban viszont kilencet gyűjtött.

A második mérkőzésen az Inter 2-0-ra győzött a Genoa vendégeként. A milánói csapat úgy "hozta le" az első félidőt, hogy egyszer sem találta el az ellenfél kapuját. A második játékrészben aztán hatékonyabban játszottak Antonio Conte tanítványai, először Romelu Lukaku, majd Danilo D'Ambrosio volt eredményes.

A nap harmadik találkozóján a Lazio 2-1-re legyőzte otthon a Bolognát, de szintén szenvedett az első félidőben. A Bologna még a vezetést is megszerezte az első játékrészben, ám ezt videóelemzés után visszavonták.

Aztán az 54. percben megtört a jég, egy labdaszerzés után Luis Alberto gyönyörűen szólózott végig a félpályán és óriási gólt lőtt.

Luis Alberto remek szólója a Bologna ellen

A 77. percben aztán "természetesen" Ciro Immobile is betalált, és bár a Bologna a hosszabbításban tudott szépíteni, ez csak a 2-1-es végeredmény beállítására volt elég.

Serie A, 5. forduló:

Atalanta-Sampdoria 1-3 (0-1)

Genoa-Internazionale 0-2 (0-0)

Lazio-Bologna 2-1 (0-0)

pénteken játszották:

Sassuolo-Torino 3-3 (0-1)

A ma pályára lépő csapatok közül az Inter a 3., az Atalanta a 4., a Sampdoria az 5., a Lazio 10., a Genoa a 15., a Bologna pedig a 18. helyen áll.

Rovatok