Index Vakbarát Hírportál

Mindenki csak irányítani szeretne, játszani senki – sajátjait kritizálta a felcsúti edző

2020. október 26., hétfő 10:22

Vasárnap a Diósgyőr 3–0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát a labdarúgó NB I nyolcadik fordulójában. A DVTK több mint két hónap után nyert ismét bajnokit, a felcsútiak pedig sorozatban már három vereségnél járnak.

Augusztus közepén a Puskás Akadémiát is elérte a koronavírus, a Budapest Honvéd elleni mérkőzést el is halasztották az első fordulóból. A Hammarby ellen augusztus 27-én fiatal csapattal lépett pályára Hornyák Zsolt együttese az Európa-liga selejtezőjében. 

A svédek ellen a 17 éves Auerbach Martin állt a kapuban, kezdőként kapott lehetőséget a 18 éves Radics Márton, a 21 éves Deutsch László, a 19 éves Kiss Tamás és a 20 éves Weslen Júnior is.

Az NB I második fordulójában a Kisvárda ellen Auerbach, Radics, Deutsch és Kiss szintén a kezdőcsapatban kapott helyet, mellettük a 18 éves Komáromi György és Marius Corbu is pályán volt, amikor elkezdődött a mérkőzés. A Felcsút idegenben 3–0-ra nyert.

A harmadik fordulóban szintén fiatal csapat győzte le a Pancho Arénában az Újpestet, a gárda utána kikapott a Fehérvár ellen, majd legyőzte a Mezőkövesdet. 

A legutóbbi három fordulóban azonban előbb a Ferencvárostól, majd az MTK Budapesttől, végül a Diósgyőrtől kapott ki a Felcsút. Ezeken a találkozókon az átlagéletkor emelkedett, hiszen visszakerültek az idősebb, nem saját nevelésű játékosok a kezdőcsapatba.

Forduló A Puskás Akadémia kezdőcsapatának átlagéletkora Végeredmény felcsúti szempontból
 2.   22,27  győzelem
 3.   22,45  győzelem
 4.   22,54  vereség
 5.   24,63  győzelem
 6.   24,90  vereség
 7.   25,09  vereség
 8.   26,82  vereség

Miután a Diósgyőrtől is vereséget szenvedett a Puskás Akadémia, Hornyák Zsolt vezetőedző nem kímélte a saját játékosait az M4 Sport kamerája előtt.

Szétromboltuk a nyerőcsapatot, a fiatalokat. (…) A visszajövetel után a csapat tisztára más képet mutat. Az az érzésem – és ez tényleg a csapat belsejétől függ –, hogy ha nem lesz rend az öltözőben, ha egymásra fognak irigykedni, és nem a pályán fog eldőlni, hogy ki játszik, és ki milyen erős, és megmutassa a pályán, amikor lehetőséget kap, akkor nekem itt nincs keresnivalóm. (…) Mindenki csak irányítani szeretne, játszani senki 

– fogalmazott a 47 éves szakember.

Leromboltunk egy győztes csapatot sajnos – senki sem számított a koronavírusra –, de a fiatalok nyertek. Azt gondoltam, hogy ez az idősebbeknek egy motiváció lesz, de sajnos az utóbbi két mérkőzésen nem ismerem fel a csapatomat.

Hornyák Zsolt arról is beszélt, érzi, hogy nem szeretik egymást a játékosok, és nincs rend a csapat öltözőjében. 

A teljes videó itt:

Rovatok