Index Vakbarát Hírportál

Döntött, melyik válogatottban játszana a volt Milan-csatár

2020. október 27., kedd 12:19 | aznap frissítve

A perui válogatott tagjaként szeretne a 2022-es világbajnokságon futballozni Gianluca Lapadula, az AC Milan korábbi, a Benevento jelenlegi csatára.

Mario López perui külügyminiszter közölte, hogy a dél-amerikai ország kormánya a labdarúgó segítségére lesz, így hamarosan megkaphatja az állampolgárságot.

Lapadula harminc évvel ezelőtt Torinóban született perui édesanya és olasz édesapa gyermekeként. Pályafutását a Juventus utánpótlásában kezdte, majd a többi között az AC Milan, a Parma, a Pescara és a Genova játékosa is volt, jelenleg pedig az élvonalban újonc Beneventót erősíti.

Az olasz felnőttválogatottban nem lépett pályára, és a B-csapatban is csak egyszer játszott, igaz, akkor – 2017-ben – mesterhármast ért el a San Marino elleni barátságos mérkőzésen.

A nemzetközi szövetség szabályai szerint a csatár azonnal bemutatkozhat a perui válogatottban, amint megkapja új útlevelét.

Juan Carlos Oblitas, a Perui Labdarúgó-szövetség sportigazgatója a múlt héten elárulta, hogy Lapadula örömmel pályára lépnek a nemzeti csapatban, már a világbajnoki selejtezősorozatban.

(MTI)

Rovatok