Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo gólokkal tért vissza, győzelemmel hangolt a Fradi elleni meccsre a Juventus

2020. november 1., vasárnap 16:56 | aznap frissítve

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában a Juventus idegenben 4–1-re legyőzte a Speziát.

Álvaro Morata a 14. percben szerzett vezetést a torinóiaknak, majd nem sokkal később ismét a kapuba talált, de utóbbi gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A 32. percben  az első valamirevaló lehetőségéből  egyenlített a Spezia. Tommaso Pobega lövése megpattant egy védőn, a vetődő Gianluigi Buffon már nem tudta kiütni a labdát.

A koronavírusból kigyógyuló Cristiano Ronaldo az 56. percben váltotta az önmagához képest gyengén futballozó Paulo Dybalát. 

A portugál szupersztár három perccel később máris gólt szerzett Morata remek ütemű kiugratása után, ezzel ismét megszerezte a vezetést Andrea Pirlo csapata.

A 67. percben Adrien Rabiot is betalált, később pedig C. Ronaldo egy panenkás tizenegyessel tovább növelte a Juve előnyét. Az állás már nem változott, 1–4 lett a végeredmény.

A nap első mérkőzésén a Milan 21-re nyert az Udinese vendégeként. Zlatan Ibrahimovic a 83. percben egy akrobatikus mozdulattal döntötte el a három pont sorsát.

A délután másik találkozóján a Lazio 4–3-ra legyőzte a Torinót, úgy, hogy a fővárosiak a 95. percben még hátrányban voltak...

Később a Roma 2 –0-ra legyőzte a Fiorentinát, a Napoli pedig hazai pályán kapott ki a Sassuolótól.

A bajnokságot továbbra is a Milan vezeti. A Juventus – amely szerdán a Puskás Arénában a Ferencváros ellen lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörében – a második helyen áll, négy ponttal lemaradva.

SERIE A
6. FORDULÓ
Spezia–Juventus 1–4
Torino–Lazio 3–4

További eredmények:
Udinese
–Milan 1 2
Roma –Fiorentina 2 –0
Napoli –Sassuolo 0 –2

 

Rovatok