Index Vakbarát Hírportál

Nagyon úgy tűnik, az idény végén távozik a Bayern München alapembere

2020. november 2., hétfő 09:48

A Bayern München visszavonja a David Alabának tett szerződéshosszabbítási ajánlatát – ismerte el Herbert Hainer, a klub elnöke vasárnap este a BR stúdiójában.

Sokáig elképzelhetetlennek tűnt, most mégis úgy fest, az osztrák védő 13 év után elhagyja a bajor csapatot. 

Alaba szerződése az idény végén lejár, és bár a müncheni klubvezetés több ajánlattal is próbálta maradásra bírni a 28 éves játékost, nem tudtak megegyezni a felek.

Herbert Hainer klubelnök vasárnap a BR stúdiójában arról beszélt, hogy visszavonták a hosszabbításra vonatkozó ajánlatukat.

Új helyzet állt elő a hétvégén. Úgy gondoljuk, Davidnak és ügynökének már régebben jó ajánlatot tettünk. Hónapokig tárgyaltuk [...], legutóbb pedig abban maradtunk, hogy október végén pont kerül az ügy végére.

– fogalmazott Hainer.

Sajtóhírek szerint a legutóbbi ajánlat évi 11 millió eurós fizetésről és legfeljebb hatmillió euró pluszbónuszokról szólt.

Nem érkezett új hír, ezért Hasan Salihamidžić sportigazgató újfent kapcsolatba lépett David ügynökével. Azt a választ kaptuk, hogy az ajánlat továbbra sem kielégítő, és gondolkodniuk kell azon. Ezután úgy döntöttünk, visszavonjuk az ajánlatot és nem tárgyalunk tovább

– mondta a 66 éves sportvezető.

Hainer arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt a klub olyan kihívásokkal néz szembe, mint ezelőtt még soha. Hangsúlyozta, a Bayern stabilitásának mindig elsőbbséget kell élveznie, függetlenül bárki jólététől. 

Uli Hoeness, a müncheniek korábbi elnöke nemrég pénzéhes piranhának nevezte Pini Zahavit, Alaba 77 éves ügynökét.

Alaba 2008-ban, 16 évesen került a Bayern Münchenhez. 394 mérkőzésen lépett pályára a csapatban, 31 gólt szerzett és 49 asszisztot jegyzett. Kilencszeres német bajnok, hatszoros Német Kupa-győztes, a Bajnokok Ligáját kétszer nyerte meg az együttessel. 

Rovatok