Index Vakbarát Hírportál

Messivel sem kivételez a Barcelona: csökkentik a fizetését

2020. november 3., kedd 14:46

A Barcelona ideiglenes elnöke, Carles Tusquets bejelentette, hogy minden játékosnak csökkenteni fogja a bérét, mivel a klub jelentős bevételektől esik el a koronavírus-járvány miatt. Ez alól Lionel Messi sem lesz kivétel.

Még a hatszoros aranylabdás, Lionel Messi sem fog különleges bánásmódban részesülni

– legalábbis ezt nyilatkozta Carles Tusquets a Barcelona hivatalos oldalának. A koronavírus okozta válság elkerülése érdekében a Barcelona összes játékosának csökkenteni fogják a bérét, mivel a pandémia miatt így is rengeteg pénztől esett el a klub. Jelenleg folynak a tárgyalások a labdarúgókkal, hiszen Európa legmagasabb bérköltségét pillanatnyilag a katalánok fizetik.

Spanyol lapok szerint a 2019–2020-as szezonban 391 millió eurót költött bérekre a Barcelona, ami kiadásainak 83 százalékát tette ki

– az ideiglenes elnök ellenben más számokat ismertetett.

„Hiszem, hogy megállapodásra jutunk! Úgy érzem, a hajlandóság megvan a játékosokban. A klub egyetlen dolgozóját sem szeretnénk megfosztani a fizetésétől, így a körülményeket figyelembe véve azt találtuk a legjobb megoldásnak, ha a béreket csökkentjük. Nincs okunk titkolni azt a tényt, miszerint a fizetési kiadások tekintetében a rangsor tetején állunk. Ez a klub teljes költségvetésének körülbelül a hetven százalékát jelenti. Ez nagyon sok, de igyekszünk változtatni – mondta Tusquets a Barcelona hivatalos oldalán. – Nem kínálunk különleges megoldást Messi számára. Különböző struktúrákat hoztunk létre a hasonló esetekre, de nem személyre szabottan. Azt tudom mondani, Messi és a képviselői jót akarnak. Az egész személyzettel, és minden alkalmazottal meg akarjuk oldani a problémát. Mindent megteszünk, hogy mindenki boldog legyen. A bevételünk 300 millió euró körül lesz. Még ha később lehetnek is nézők, biztosan nem lesz telt ház, hiszen a koronavírus második hulláma erősen lecsapott Spanyolországra is.”

Carles Tusquetset október 28-án nevezték ki a Barcelona ideiglenes elnökévé, miután a Josep Bartomeu hat év után lemondott.

(Borítókép: Lionel Messi a Real Madrid elleni bajnokin. Fotó: Lluis Gene / AFP)

Rovatok