Index Vakbarát Hírportál

Megvan az Izland elleni Eb-pótselejtező játékvezetője

2020. november 10., kedd 13:16 | aznap frissítve

Szoboszlai Dominik kedden csatlakozott a csütörtöki, Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatotthoz – írja az MTI. A mérkőzés játékvezetőjét is kijelölték: a holland Björn Kuipers fújja majd a sípot a Puskás Arénában.

Klubja, az osztrák bajnok Red Bull Salzburg hétfőn a honlapján bejelentette, hogy a megismételt tesztek egyetlen futballistánál sem mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így minden játékosuk csatlakozhat hazája válogatottjához. A magyar szövetség kedden délben tett közzé egy fotót a közösségi oldalán a telki edzőközpontba megérkező légiósról.

A salzburgiak korábban azt közölték, hogy hat labdarúgójuk megfertőződött a koronavírussal, ezért az egész keretnek, így Szoboszlainak is karanténba kell vonulnia, és senki nem utazhat el. A teszteket hétfőn megismételték, a többi között azért, mert pénteken még minden játékos negatív eredményt produkált.

A 20 éves Szoboszlainak, a válogatott kulcsemberének karantén miatt kellett kihagynia a magyar együttes októberi mérkőzéseit, köztük a Bulgária otthonában rendezett Eb-selejtezőt, amelyet Marco Rossi együttese 3–1-re megnyert. Izland ellen viszont ott lehet a pályán, a meccs játékvezetője pedig Björn Kuipers lesz.

A magyar csapat csütörtökön fogadja Izlandot az Eb-részvételért, majd a Nemzetek Ligájában Szerbia és Törökország ellen játszik a Puskás Arénában három, illetve hat nappal később.

(Borítókép: Björn Kuipers éppen sárga lapot mutat fel. Fotó: Adrian Dennis/AFP)

Rovatok