Index Vakbarát Hírportál

Középkezdésből lőttek gólt a kazahok a Nemzetek Ligájában - videó

2020. november 15., vasárnap 20:24

A török labdarúgó-válogatott vasárnap 3–2-re legyőzte vendégét, az éllovas orosz csapatot a Nemzetek Ligája B-divízió 3. csoportjának utolsó előtti fordulójában, melyben a magyar együttes este Szerbiát fogadja és ha győz, a négyes élére ugrik.

Az eddig veretlenül éllovas oroszok korán vezetést szereztek, ám a 24. percben emberelőnybe került török gárda később fordítani tudott. Aztán 3–1 után a vendégek erejéből már csak a szépítésre futotta. A török együttes első sikerét aratta.

A csoport utolsó helyezettje kiesik a C divízióba, 

míg az első hely megszerzésének az élvonalba jutáson túl is nagy fontossága van, mivel azzal akár vb-pótselejtezős helyet is lehet szerezni.

A két legjobb olyan csoportgyőztes ugyanis, amely a jövő novemberben záruló vb-selejtezőkön nem végez az automatikus kijutást jelentő első vagy a pótselejtezőt eredményező második helyen, pótselejtezőt játszhat a 2022-es, katari vb-re.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 5. forduló:

Törökország–Oroszország 3–2 (2–1)
gól: Karaman (26.), Ünder (32.), Tosun (52. - tizenegyesből), illetve Cserisev (11.), Kuzjajev (57.)
kiállítva: Szemenov (24. - Oroszország)

Ami a többi mérkőzést illeti: az A-divízióban Hollandia hazai pályán 3–1-re verte Bosznia-Hercegovinát, a B-ben a finnek Bulgáriában nyertek 2–1-re, Wales pedig 1–0-ra győzött a vendég írek ellen. 

A C-divízióban Albánia 3–1-re nyert otthon Kazahsztán ellen, a vendégek a Nemzetek Ligája eddigi legnagyobb góljával vigasztalódhatnak.

Félpályás kazah gól

(MTI/Index)

Rovatok