Index Vakbarát Hírportál

Tiszta Hollywood: angol futballklubot vesz Ryan Reynolds

2020. november 17., kedd 12:08

A világ harmadik legrégebbi együttesét, a Wrexhamet vásárolta meg két hollywoodi sztár, Ryan Reynolds és Rob McElhenney.

Nem igazán közismert a Wrexham AFC, annak ellenére, hogy 1864-es megalakulásával a történelem harmadik legrégebbi labdarúgócsapata. A walesi együttes jelenleg az angol ötödosztályban szerepel, mérkőzéseit pedig a világ legősibb stadionjában, a Racecourse Groundon játssza. Hamarosan még ismertebbé válhat a klub, mivel Ryan Reynolds színésztársával, Rob McElhenney lett az új tulajdonosa.

A csapatot jelenleg birtokló Wrexham Supporters Trust – amely 2011-ben megmentette a klubot a csődtől – teljes mértékben támogatja a duót, és nagyon örül annak, hogy a szavazatok 98 százalékát megszerezték, ami az üzlet megkötéséhez szükséges. Az új tulajdonosok korábban 2,5 millió dollárral segítették az együttest – ez az összeg nagyon jól jött a Wrexhamnak, mivel a koronavírus miatt jelentős bevételtől esett el.

Reynolds és McElhenney egy komikus videóban népszerűsítette a Wrexhamet.

Lehet, hogy soha nem hallottál a Wrexhamről, a Racecourse Groundról vagy az Ifor Williamsról, de most eljött ennek is az ideje. Köszönjük a hitet és a bizalmat a Wrexham Supporters Trustnak – mondta Rob McElhenney, majd Reynolds válaszolt. – Alázatosak vagyunk, azonnal munkába állunk. Komolyan ez történik?

A hollywoodi színészek terve, hogy a Wrexham története során először feljusson a Premier League-be, emellett korszerűsítenék a 10 500 fő befogadására képes Racecourse Groundot. A walesi csapat a legutóbbi idényben a 19. helyen zárt az angol ötödik ligában (National League), és mérkőzésenként átlagosan 4000 néző látogatott ki a stadionjába.

(Borítókép: Ryan Reynolds. Fotó: NBC/Getty Images Hungary)

Rovatok