Index Vakbarát Hírportál

Mourinho Tottenhamje legyőzte Guardiola Manchester Cityjét

2020. november 21., szombat 20:21

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján a Tottenham hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Manchester Cityt.

Remekül kezdte a találkozót a Spurs, Szon Hung Min révén már az ötödik percben előnybe került. A félidő derekán Aymeric Laporte talált a kapuba, de ezt megelőzően Gabriel Jesus kézzel ért a labdához, Mike Dean játékvezető a videobíró segítségével így érvénytelenítette a találatot.

A góllövőlistát vezető dél-koreainak ez már a kilencedik gólja volt az idényben.

José Mourinho kiváló érzékkel cserélt, a 65. percben küldte pályára Giovani Lo Celsót, aki egészen pontosan 35 másodperccel később Harry Kane passzából szerzett gólt, ezzel már 20-ra vezetett a Tottenham.

A londoniak csapatkapitányának ez már a kilencedik gólpassza volt ebben az idényben. Nála több assziszttal egyetlen játékos sem rendelkezik a jelenlegi PL-szezonban.

Hiába birtokolta többet a labdát és próbálkozott több kapura lövéssel a City, még a szépítés sem sikerült, a Spurs megnyerte a meccset, ezzel pedig visszaelőzte a Newcastle-t legyőző Chelsea-t és a tabella élére ugrott.

Mourinho kicsit kozmetikázott is a Pep Guardiola elleni mérlegén: most már hét győzelem, hat döntetlen és tizenegy vereség a mutatója a katalán szakember aktuális csapata ellen.

A Manchester City a 10. helyen áll a Premier League-ben. A Tottenham 20 ponttal (6 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség) vezeti a pontvadászatot.

ANGOL PREMIER LEAGUE
9. FORDULÓ
Tottenham–Manchester City 2–0

(Borítókép: Clive Rose / Getty Images Hungary)

Rovatok