Index Vakbarát Hírportál

Jay-Z cége bevásárolta magát a Premier League-be

2020. november 26., csütörtök 15:00

A Jay-Z által alapított Roc Nation a Leeds United új támogatója – jelentette be a klub hivatalos csatornáin. A cég célja Amerikában és Ázsiában népszerűsíteni az együttest.

A szórakoztatóipari vállalat rengeteg sztárt, köztük labdarúgókat is támogat – Rihanna, Alicia Keys mellett Marcus Rashford és Kevin De Bruyne is tagja a csapatnak. Nemrégiben a Leeds United is csatlakozott Jay-Z cégéhez. A partnerséget szombaton ismertették a rajongókkal, Akse P19 utcai falfestményével, aki korábban Rashford arcát is egy ház falára kente. Victor Orta, a Leeds futballigazgatója pozitívan nyilatkozott a Sky Sportsnak a Roc Natinonnel kötött szerződésről.

A Roc Nation világméretű márka, és hatalmas munkát végez az Egyesült Államokban, immár Angliában is. Ezzel az együttműködéssel úgy érezzük, hogy növekedtünk. Nagyon boldog vagyok, mert most megmutathatjuk ambícióinkat mind a pályán, mind a pályán kívül. A falfestmény lelkünk ábrázolása, hiszen Kalvin Phillips remek teljesítménye elengedhetetlen volt az elmúlt három évben. Ő a klubunk szimbóluma, és a város számára is nagyon értékes.

Kelly Hogarth, a Roc Nation stratégiai, marketing- és kommunikációs alelnöke roppant elégedett a Leeds stratégiájával és felfogásával. A klub tizenhat év után ismét visszatért a Premier League-be.

Ez az első Premier League-partnerség, amelybe a Roc National belekezdett. Nyilvánvaló, hogy egy hatalmas szórakoztató cég vagyunk, ezért óriási lehetőséget láttunk egy angol klubbal való együttműködésre. Egyeztettünk néhány csapattal, de úgy gondolom, a Leedsnek valódi stratégiai elképzelései voltak. Olyan partnert kerestünk, aki új dolgokat akar kipróbálni és másképp beszél a rajongótáborával. Nagyszerű lehetőség, az ügynökség izgatottan várja a közös munkát!

Rovatok