Index Vakbarát Hírportál

Bombameglepetés: eddig nyeretlen csapattól kapott ki otthon a Dortmund

2020. november 28., szombat 17:42

A Borussia Dortmund óriási meglepetésre kikapott hazai pályán az addig nyeretlen 1. FC Köln együttesétől a Bundesliga 9. fordulójában.

A vendégek 8 forduló után mindössze három döntetlennel és öt vereséggel a tabella utolsó előtti helyén álltak, ehhez képest már a 9. percben megszerezték a vezetést, Ellyes Skhiri érkezett jó ütemben a hosszú oldalon egy szöglet után. A 60. percben ismét a tunéziai középpályás volt eredményes, akiről ismét elfeledkeztek egy szögletnél a hosszú kapufánál. A hajrában Thorgen Hazard révén szépített a Dortmund, de egyenlíteni már nem sikerült. A Köln legutóbb 1991-ben tudott győzni a Borussia Dortmund otthonában, azóta négy döntetlen mellett 16 alkalommal kikapott.

A címvédő Bayern München a 20. percben hátrányba került a Stuttgart vendégeként, de az első félidő utolsó hét percében sikerült fordítania Kingsley Coman és Robert Lewandowski által, az 1–3-as végeredményt pedig Douglas Costa állította be a 87. percben.

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 2–1-re legyőzte az újonc Arminia Bielefeldet, a két magyar végigjátszotta a hazai összecsapást.

A lipcseiek 2–0-nál, a 72. percben büntetőt rontottak, a vendégek ezt követően szépítettek, és a hajrá izgalmasan alakult. Julian Nagelsmann együttese a Dortmund vereségét kihasználva feljött a tabella második helyére.

A Freiburg – Sallai Roland nélkül – 1–1-es döntetlent ért el az Augsburg otthonában. A válogatott futballista vádlisérülés miatt hagyta ki a találkozót.

Bundesliga, 9. forduló:

FC Augsburg–SC Freiburg 1–1 (0–0)

Borussia Dortmund–1. FC Köln 1–2 (0–1)

RB Leipzig–Arminia Bielefeld 2–1 (1–0)

Union Berlin–Eintracht Frankfurt 3–3 (2–2)

VfB Stuttgart–Bayern München 1–3 (1–2)

Borussia Mönchengladbach–Schalke 04 4–1 (2–1)

pénteken játszották:

VfL Wolfsburg–Werder Bremen 5–3 (3–2)

(Index/MTI)

Rovatok