Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus miatt elmaradhat egy Premier League-meccs

2020. december 1., kedd 14:26

A Newcastle United labdarúgócsapata karanténba került, miután egyre több a koronavírus-fertőzött a klub háza táján. Elképzelhető, hogy emiatt elmarad a pénteki Aston Villa elleni bajnoki.

Fennáll a veszélye annak, hogy elmarad a péntekre tervezett Newcastle United–Aston Villa-mérkőzés – írja a Guardian. A „szarkák” a múlt hét pénteki bajnokijukat magabiztosan megnyerték a Crystal Palace ellen, azonban a meccs utáni koronavírustesztekből kiderült, hogy négy játékos és egy stábtag is megfertőződött. Az aznapi edzés emiatt elmaradt, és fertőtlenítésbe kezdtek az edzőkomplexumban. A felnőttcsapatot elkülönítették, mivel vasárnap tovább nőtt a betegek száma. Bár neveket nem közöltek, a brit lap információi szerint riasztóan sokan fertőződtek meg.

A Telegraph legfrissebb információi szerint a Newcastle United a ligához fordult, és halasztási kérelmet nyújtott be.

Ha elfogadják, a júniusi újrakezdés után ez lenne az első alkalom a Premier League-ben, hogy elhalasztanak egy bajnokit a vírus miatt.

A Newcastle menedzsere, Steve Bruce amiatt is aggódik, hogy együttese edzőpályája legközelebb csak szerdán nyílik meg, ezáltal jóval kevesebb ideje lesz foglalkozni a játékosaival.

Ettől függetlenül a Premier League elutasíthatja a kérvényt, ugyanis a szabályzat szerint a kezdő tizenegyen kívül legalább három cserének kell ott lennie a meccsen.

Bruce úgy gondolja, hogy így is kevés a bevethető embere, és további sérüléseket okozhat a felkészülés hiánya.

Rovatok