Index Vakbarát Hírportál

A Fradinak a Diósgyőr legyőzése sem okozott gondot

2020. december 5., szombat 18:59

A címvédő és listavezető Ferencváros 3-1-re győzött a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.

A két csapat legutóbbi nyolc találkozóját az FTC nyerte, amely a mostani bajnokságban kilenc győzelemmel és két döntetlennel továbbra is veretlen.

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 1-3 (1-2)

Diósgyőri Stadion, zárt kapus, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Rui Pedro (15., 11-esből), illetve Baturina (6.), Zubkov (18.), Uzuni (66.)

sárga lap: Rui Pedro (30.), Hasani (43.), Sesztakov (47.), Grozav (54.), Hegedűs (57.), illetve Haratin (26.), Lovrencsics (53.), Frimpong (63.), Uzuni (87.)

DVTK: Antal - Polgár, Karan, Hegedűs (Orosz, 92.) - Sesztakov (Vági, 73.), Márkvárt, Max, Memolla - Hasani, Grozav (Makrai, 81.), Rui Pedro (Szűcs, 73.)

FTC: Dibusz - Lovrencsics, Kovacevic, Frimpong, Heister (Botka, 70.) - Laidouni (Vécsei, 70.), Haratin (Szomália, 65.) - Mak, Boli, Zubkov (Uzuni, 64.) - Baturina (Skvarka, 83.)

Gyorsan vezetést szerzett a Ferencváros, kevés érintéssel jutott el a DVTK kapujához, és 

egy pontos beívelésre Baturina jól érkezett.

Nem sokkal később összejött az egyenlítés a hazaiaknak: előbb Rui Pedro egyedül tört kapura, de Dibusz nagy bravúrral védett, majd 

pár másodperc múlva Haratin megmozdulását szabálytalannak látta a játékvezető, a megítélt büntetőt pedig Rui Pedro értékesítette.

Többet kezdeményezett a Ferencváros, de nem alakított ki sok helyzetet, amikor viszont komoly gólszerzési lehetősége adódott, azzal élt is, így 

Zubkov jóvoltából megint előnybe került.

A Diósgyőr eleinte kontrákkal próbálkozott, majd a játékrész második felében többet birtokolta a labdát, de helyzet ekkor már egyik oldalon sem adódott.

A második félidő első negyedórájában sok volt a sárga lapos szabálytalanság, nem alakult ki folyamatos játék, aztán egy-két percen belül többször is gólt szerezhetett volna az FTC, 

amely azonban az első kettős cseréje után döntötte el a mérkőzést, a frissen beállt Uzuni révén.

Szerhij Rebrov igyekezett pihentetni csapatát a keddi, kijevi Bajnokok Ligája-mérkőzésre, erre utalt a kezdőcsapat összeállítása, majd a sok csere a második félidőben.

A DVTK próbálkozott a hátra lévő időben, de nem változott az eredmény, pedig mindkét oldalon voltak még nagy helyzetek. A Ferencváros a döntő pillanatokban hatékonyabbnak bizonyult, így célját elérve készülődhet a következő feladatra.

 (Borítókép: VajdaJános/MTI)

Rovatok