Index Vakbarát Hírportál

Eddig nem ismert részletek derültek ki Szoboszlai Dominik szerződéséből

2020. december 7., hétfő 09:37

A The Athletic szakportál információ szerint Szoboszlai Dominik minden bizonnyal télen távozik az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Red Bull Salzburgtól.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a húszéves középpályásért folytatott versenyfutást a német RB Leipzig vezeti, továbbá érdeklődik a Real Madrid, az Atlético Madrid, a Milan és a  Tottenham is.

Szoboszlai szerződésében jelenleg egy 25 millió eurós kivásárlási záradék van, a lap azonban most új részleteket hozott nyilvánosságra.

Eszerint annak a klubnak, amely megvásárolni kívánja a magyar válogatott játékost, nincs részletfizetési lehetősége, a 25 milliót egy összegben két héten belül ki kell fizetnie.

A Salzburg úgy szeretné eladni Szoboszlait, hogy a jövőben 20 százalék jutalék illesse, amennyiben továbbértékesítik.

Tehát, ha például a lipcseiek most megvásárolnák, majd néhány év múlva továbbadják 100 millió euróért, akkor abból 20 milliót le kell tenniük az osztrákok asztalára.

A The Athletic arról is ír, hogy a fiatal játékosnak december 15-ig kell jeleznie távozási szándékát, az ajánlatokat pedig december 31-ig fogadja a jelenlegi együttese. 

Úgy tudjuk, szinte biztos, hogy Szoboszlai már a téli átigazolási időszakban klubot vált. 

A Salzburg legközelebb szerdán lép pályára az Atlético Madrid ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Amennyiben az osztrák csapat nyer, továbbjut a nyolcaddöntőbe. Minden más eredmény a spanyoloknak kedvez. A találkozóról helyszíni tudósítással jelentkezünk majd.

Szoboszlai 2018 januárjában csatlakozott a Red Bull felnőttcsapatához. Azóta 79 mérkőzésen 25 gólt szerzett és 33 gólpasszt jegyzett.

Rovatok