Index Vakbarát Hírportál

Vége a 26 meccses sorozatnak, az Atlético letérdelt a Real Madrid előtt

2020. december 12., szombat 22:53

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a Real Madrid hazai környezetben 2–0-ra legyőzte a listavezető Atlético Madridot.

Karim Benzema nagy helyzetével indult a találkozó, ám a kapufa és Jan Oblak megmentette a góltól az Atléticót.

A 15. percben Casemiro fejesére már nem volt ellenszere a vendégeknek: Toni Kroos ívelt be egy szögletet, a brazil középpályás pedig a kapuba bólintott, 1–0.

Diego Simeone nem volt elégedett az első félidőben látottakkal, ezt bizonyítja, hogy a szünetben három játékosát is lecserélte.

Az 51. percben növelhette volna előnyét a királyi gárda, de Sergio Ramos 16 méterről elvégzett szabadrúgását blokkolta a sorfal.

A Real csapatkapitányának egyébként ez volt a 43. madridi derbije, ezzel rekorderré lépett elő.

Néhány perccel később a „matracosok” egyenlíthettek volna, de Thomas Lemar ordító ziccert hibázott. Időközben Simeone João Félixet is lekapta a pályáról.

A 63. percben Dani Carvajal eresztett el egy lövést 20 méterről, a labda visszapattant az elvetődő Oblak hátára, majd onnan a kapuba, 2–0. Hivatalosan öngól...

A 80. percben talált először kaput az Atléti, szépíteni azonban nem tudott. A játék képe alapján a Real Madrid megérdemelten nyert, győzelmének köszönhetően pedig három pontra megközelítette a még így is egy meccsel kevesebbet játszott, éllovas Atléticót a tabellán.

Az Atlético Madrid ezt megelőzően február 1-jén kapott ki a La Ligában.

Akkor is a Real Madridtól. A listavezető 26 meccses veretlenségi sorozata szakadt meg szombat este.

SPANYOL LA LIGA
13. FORDULÓ
Real MadridAtlético Madrid 20

(Borítókép: Quality Sport Images / Getty Images Hungary)

Rovatok