Index Vakbarát Hírportál

Győzött és vezeti a Bundesligát a Leverkusen

2020. december 13., vasárnap 20:03

A Bayer Leverkusen együttese hazai pályán 4–1-re legyőzte a Hoffeinheimet és átvette a vezetést a Bundesligában.

A hazaiak nagy lendülettel kezdtek, a 27. percben már 2–0-ra vezettek, Leon Bailey duplázott ennyi idő alatt. A második félidő elején szépített a Hoffenheim, amely parádésan menetel az Európa-ligában, a hazai pontvadászatban azonban hullámzóan szerepel. De csak öt percig volt egy gól a különbség, az 55. percben a Leverkusen 17 éves középpályása, Florian Wirtz volt eredményes. A folytatásban aztán 9 főre fogyatkozott a Hoffenheim, a hosszabbításban pedig Lucas Alario is betalált, kialakítva a 4–1es végeredményt. 

Győzelmével a Leverkusen 25 pontos és az élre állt a tabellán,

 miután a címvédő Bayern München szombaton nem tudott nyerni az Union Berlin ellen.

A nyeretlenül sereghajtó Schalke 2–2-es döntetlent játszott Augsburgban. A gelsenkircheni együttes legutóbb január 17-én nyert bajnokit, és bár ezúttal egygólos hátrányból fordítva a ráadásnak még 2–1-es előnyben vágott neki, az 53. perctől emberhátrányban futballozó Augsburg a 93. percben pontot mentett. A Schalke 27 mérkőzés óta nyeretlen a Bundesligában, ráadásul csatára, Mark Uth szörnyű sérülést szenvedett, amikor a 10. percben összefejelt az augsburgos Felix Uduokhai-jal, majd eszméletlenül esett a földre.

Hosszú percekig tartott az ellátása, amíg stabilizálni tudták, az infúziót egy csapattársa tartotta. A klub később Twitteren jelezte, hogy Uth eszméleténél van és beszélni is tud, de benntartják a kórházban.

Eredmények, Bundesliga 11. forduló, vasárnap:
Augsburg–Schalke 04 2–2 (1–0)
Bayer Leverkusen–Hoffenheim 4–1 (2–0)

(Index/MTI)

Rovatok