Index Vakbarát Hírportál

Messi szállította a győzelmet a kínlódó Barcelonának

2020. december 13., vasárnap 22:54

A Barcelona 1–0-ra győzött a Camp Nouban a Levante ellen a La Liga 13. fordulójában, köszönhetőn Lionel Messi kapufás góljának.

A bajnokságban szenvedő Barcelona a Levantét fogadta a 13. forduló vasárnap esti mérkőzésén. Ronald Koeman nem éppen tartalékos csapatot küldött pályára, Lionel Messi mellett ott volt a kezdőben Antoine Griezmann, az elmúlt időszakban remeklő Martin Braithwaite, valamint Philippe Coutinho. A kémia azonban megint hiányzott, hiába uralta az első félidőt a hazai csapat, a gól egyszerűen nem akart összejönni. Clément Lenglet állt hozzá a legközelebb, amikor egy kipattanó labdát az üres kapu fölé vágott.

Egyértelműen Messi volt a legaktívabb játékos a második félidőben is, de Aítoron képtelen volt kifogni. Egészen a 10. lövéséig és a 76. percig kellett várni, hogy eredményes legyen, ekkor Frenkie de Jongtól kapott egy kiváló indítást, ő pedig a kapufa segítségével tudta bevenni a Levante kapuját.

Így aztán nem szakadt meg a Barcelona fantasztikus sorozata a Levante ellen, a két csapat 15. összecsapását is a katalán együttes nyerte. Koeman együttese a következő fordulóban a listavezető Real Sociedaddal találkozik.

Azzal a csapattal, amely 1–1-es döntetlent játszott vendégével, az Eibarral. A kilenc bajnoki óta veretlen házigazda ezzel megelőzte a tabella élén a vele azonos pontszámmal álló, két mérkőzéssel kevesebbet játszott Atlético Madridot.
A Villarreal sorozatban négy döntetlennél jár a spanyol labdarúgó-bajnokságban, miután a 13. forduló vasárnapi játéknapján 1–1-et játszott a Betis vendégeként.

Eredmények, La Liga, 13. forduló:
Barcelona–Levante 1–0 (0–0)
Real Betis–Villarreal 1–1 (0–1)
Real Sociedad–Eibar 1–1 (1–0)
Elche–Granada 0–1 (0–1)

szombaton játszották:
Real Madrid–Atlético Madrid 2–0 (1–0)
Huesca–Alavés 1–0 (0–0)
Getafe–Sevilla 0–1 (0–0)
Valencia–Athletic Bilbao 2–2 (1–0)

pénteken játszották:
Real Valladolid–Osasuna 3–2 (1–2)

hétfőn játsszák:
Celta Vigo–Cádiz 21.00

(Index/MTI)

Rovatok