Index Vakbarát Hírportál

Megvolt az első edzőváltás a Premier League-ben

2020. december 16., szerda 16:55

A Manchester City elleni bravúros idegenbeli döntetlen (1–1) másnapján a West Bromvich Albion labdarúgócsapatától menesztették a vezetőedzőt, a horvát Slaven Bilicet – közölte a klub hivatalos honlapján.

A birminghami együttes elöljáróinak döntése nem meglepő, mivel a csapat 13 mérkőzés után mindössze hét ponttal az utolsó előtti helyen áll az angol Premier League-ben. Ugyanakkor kedden a gárda bravúros pontszerzést mutatott be a Manchester City otthonában.

Bilic másfél éve irányította a csapatot, melyet feljuttatott az élvonalba. Szerdán nem csupán tőle, hanem valamennyi segítőjétől is megváltak. A horvát válogatott korábbi szakvezetőjének a keddi volt a 100. angol élvonalbeli mérkőzése edzőként.

Ez volt az első edzőváltás a Premier League 2020–2021-es idényében. A legfrissebb sajtóhírek szerint már megvan Bilic utódja is: Sam Allardyce szóban már meg is egyezett a WBA-val. A 66 éves szakvezető korábban többek között a Newcastle Unitedet, a West Ham Unitedet, az angol válogatottat, a Crystal Palace-t és legutóbb az Evertont irányította.

(Borítókép: Slaven Bilic. Fotó: Glyn Kirk/AFP)

Rovatok