Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool a hajrában nyerte meg a csúcsrangadót

2020. december 16., szerda 22:57

A címvédő Liverpool Roberto Firmino 90. percben szerzett góljával 2–1-re legyőzte hazai pályán a Tottenham Hotspur együttesét a Premier League 13. fordulójában.

A Gérard Houllier-re emlékező hazai együttes kezdte lendületesebben a találkozót, azonban Roberto Firmino és Mohamed Szalah próbálkozását is védte Hugo Lloris. A 27. percben viszont már tehetetlen volt a francia kapus,

Szalah 13 méteres lövése ugyanis felpattant és védhetetlenül hullott a Spurs kapujába.

Hat perccel később Sadio Mané ollózását hárítani tudta, az ellentámadásból pedig szinte a semmiből egyenlített a Spurs, Hung-min Szon gyalogolhatott be a kapuig és el is lőtte a labdát a rövidbe Alisson Becker mellett, a gólt pedig a videobíró is jóváhagyta. 

A második félidőre kiegyenlítettebbé vált a játék képe és a Spursnek is voltak veszélyes lehetésőgei, Harry Kane és Steven Bergwijn is megszerezhette volna a vezetést csapatának. Aztán Mané is eltalálta a lécet, és amikor már úgy tűnt, hogy döntetlennel ér véget a mérkőzés, akkor jött a dráma, ugyanis a 90. percben Andrew Robertson szögletére tökéletes ütemben robbant be Firmino és fejelt Lloris kapujába. 

A Spursnek nem maradt ideje az egyenlítésre, így Jürgen Klopp csapata 2–1-re győzött és ezzel három ponttal ellépett riválisától a tabella élén.

Végeredmény, Premier League, 13. forduló:
Liverpool–Tottenham 2–1 (1–1)
Fulham–Brighton 0–0
West Ham United–Crystal Palace 1–1 (0–1)

Rovatok