Index Vakbarát Hírportál

Megtörtént a tulajdonosváltás a debreceni futballcsapatnál

2020. december 18., péntek 15:33

Pénteken sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Debrecennek új többségi tulajdonosa van.

A Loki az augusztus 17-én megalakult DVSC Egyesület berkein belül létezik tovább, közölte pénteken hivatalos sajtótájékoztatón Debrecen város polgármestere, Papp László, a DVSC Egyesület elnöke, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, és a DVSC Zrt. igazgatóságának elnöke, Szabó Péter.

A tulajdonosváltási folyamat azzal zárul le, hogy a Szima család eladta a részvényeit. A DVSC Egyesület a DVSC Futball Zrt. többségi tulajdonosává vált.

A klub honlapja megemlíti, hogy részvények több mint 60%-a a DVSC Egyesületé, 25% marad az önkormányzatnál úgy, mint eddig, 14%-ot a Futball Zrt. is vásárolt, valamint kisebb részvényesek is vannak.

Köszönöm a támogatók szoros kitartását, lelkesedését.Szép időszak végére értünk a nyáron, hisz bajnokságokat és kupákat nyertünk, számtalan nemzetközi sikert értünk el. A csapat eddigi történetét figyelve egy aranykorszakon vagyunk túl, ezt szeretném megköszönni Szima Gábornak, most viszont új időszámítás előtt állunk. Nem lesznek kisebbek az ambícióink, egyértelműen arra törekszünk, hogy a bajnokság legjobb csapata legyünk és nemzetközi szinten is letegyük a névjegyünket

– fogalmazott Kósa Lajos országgyűlési képviselő, aki azt is elmondta, Szima Gábor továbbra is jelentős összeggel támogatja a labdarúgócsapatot.

Mostanra eljutottunk arra a pontra, hogy jogi értelemben is le tudtunk zárni egy korszakot. Bízom benne, hogy a tulajdonosi struktúra hosszú távon meghatározó lesz a debreceni futballban. Megállapíthatjuk, hogy a váltást követően a DVSC hozta a kötelezőt és megfelelt az elvárásoknak. Remélhetőleg a tavaszi szezon legalább olyan sikeres lesz, mint az őszi

– mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

Olyan jövőt szeretnénk felvázolni, mellyel minden Loki-szurkoló elégedett lehet. Az út elején járunk, elég mélyről indultunk, akár a sportszakmai, akár a klub felépítését nézve. Rengeteg minden pozitív irányba indult el, a jövőben is az a célunk, hogy profin működjünk, és a szurkolók, szponzorok, játékosok egyaránt megtalálják számításaikat

– így Szabó Péter, a DVSC Futball Zrt. elnöke. 

A Debrecen 2005 és 2014 között hétszer nyerte meg a bajnokságot, szerepelt a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében is. A 2019–2020-as idény végén kiesett az élvonalból, jelenleg a másodosztályban szerepel. Az NB II-t 21 forduló után 48 ponttal vezeti.

Rovatok