Index Vakbarát Hírportál

A Milan megszerezte a Serie A történetének leggyorsabb gólját

2020. december 20., vasárnap 17:04 | aznap frissítve

Az AC Milan megszerezte a Serie A történetének leggyorsabb gólját: Rafael Leao 6,2 másodperc után talált be a Sassuolo otthonában 2–1-re megnyert bajnokin.

A Zlatan Ibrahimovicot továbbra is nélkülöző AC Milan álomszerűen kezdte a Sassuolo elleni mérkőzést. A középkezdésből egyből támadást indított a vendégcsapat, Hakan Calhanoglu pazar kiugratását Rafael Leao tolta meg remek ütemben, a tizenhatoson belülre tört, és a bal oldalról, 11 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 

Rafael Leao gólja a Sassuolo ellen

A portugál csatárnak 6,2 másodpercre volt szüksége a gólhoz, ami a Serie A történetének leggyorsabb találata lett.

Az eddigi rekordot Paolo Poggi tartotta: a Piacenza játékosa 2001-ben 8,1 másodperc után talált be a Fiorentina kapujába.

A kilencedik percben kis híján növelte előnyét a listavezető: Rafael Leao húzott el a jobb szélen, kicselezte védőjét, majd középre adott az alapvonal közeléből, Calhanoglu pedig 15 méterről kilőtte a jobb alsót. A játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a találatot, így az eredmény nem változott.

A 26. percben aztán már nem tudott a videobíró sem közbeavatkozni: Theo Hernández gyakorlatilag egész pályás sprintet vágott ki, majd tökéletesen gurította vissza a labdát Alexis Saelemaekershez, aki közvetlen közelről már nem hibázott. A szünetben így 2–0-ra vezetett az AC Milan.

A Milan második gólja a Sassuolo ellen

A fordulás után tartotta előnyét a listavezető, a Sassuolo Domenico Berardi révén szépíteni tudott a 89. percben, az egyenlítésre azonban már nem futotta az erejéből. A Milan így továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot. Városi riválisa, az Inter szintén 2–1-re legyőzte a Speziát, így tapad az éllovasra.

Este az Atalanta simán legyőzte a Romát, a Napoli pedig 2–0-s vereséget szenvedett a Lazio otthonában.

SERIE A
13. FORDULÓ
Torino–Bologna 1–1
Benevento–Genoa 2–0
Cagliari–Udinese 1–1
Inter–Spezia 2–1
Sassuolo–AC Milan 1–2
KÉSŐBB
Atalanta–Roma 4–1
Lazio–Napoli 2–0

Az élcsoport: 1. Milan 31 pont, 2. Inter 30, 3. Juventus 27.

(Borítókép: Rafael Leão ünnepli gólját a Sassuolo ellen. Fotó: Alberto Pizzoli/AFP)

Rovatok