Index Vakbarát Hírportál

Drámai végjáték, karácsonykor is a Milan a Serie A tabellájának élén

2020. december 23., szerda 22:50

Szerdán 3–2-es győzelmet aratott az AC Milan a Lazio ellen az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában. A vörös-feketék városi riválisa is nyert, az Inter ezzel sorozatban már hét győzelemnél jár.

Stefano Pioli együttese már 17 perc után kétgólos előnyben volt, de előbb a 28., majd az 59. percben szerzett góloknak köszönhetően egyenlítettek a fővárosiak. Amikor úgy tűnt, pontosztozkodás lesz a vége, Theo Hernández a 92. percben a kapuba bólintotta Hakan Calhanoglu szögletét, ezzel pedig megnyerte a mérkőzést a Milannak.

A győzelem egyben azt is jelenti, hogy a Milan az öt topliga egyetlen csapata, amely még mindig veretlen az idényben.

Az Inter 21-re nyert a Verona vendégeként, ez pedig már sorozatban a hetedik győzelme volt a gárdának. A játéknapon a Roma 3–2-re legyőzte a Cagliarit, a Napoli pedig hazai pályán az utolsó percben mentett pontot a Torino ellen.

A Milan egyébként a második csapat az európai topligákban, amely több mint 15 egymást követő mérkőzésen legalább két gólt szerez egy találkozón.

Ez korábban a Barcelonának sikerült 1948-ban.

A tabella élén 34 ponttal a Milan áll, második 33 ponttal az Inter, a harmadik Romának 27 pontja van. Az olasz bajnokság küzdelmei január 3-án folytatódnak.

(Borítókép: Marco Rosi - SS Lazio / Getty Images Hungary)

Rovatok