Index Vakbarát Hírportál

James, Depay és a többiek: a legértékesebb hiányzók a BL-ből

2020. október 21., szerda 10:58

Memphis Depay, James Rodríguez vagy éppen Kevin Volland neve sokak számára ismerős lehet. Mind ismert játékosok, akik topligás csapatokban szerepelnek és eurómilliókat érnek – a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában azonban nem láthatjuk őket ebben az idényben. A Transfermarkt összeállítása alapján összeszedtük a legértékesebb futballistákat, akik az idén lemaradtak a nemzetközi kupaszereplésről.

Nem meglepő módon a Transfermarkt által összeszedett ötven játékosból 27-et (!) a Premier League ad, annak ellenére, hogy hat angol csapat is szerepel a nemzetközi kupasorozatokban. A koronavírus-járvány sem szegte kedvét a PL-kluboknak, több sztárt igazoltak a nyáron. Olyan nevek érkeztek, mint James Rodríguez, Nélson Semedo és Rodrigo. A német bajnokságból csupán három, míg a franciából nyolc futballista került az ötven legdrágább játékos közé.

James Rodríguez és Memphis Depay a két legnagyobb név a listán. Előbbi a Real Madridtól érkezett az Evertonhoz 30 millió euróért, utóbbi pedig – bár többször összeboronáltak a Barcelonával – legnagyobb sajnálatára a Lyon játékosa maradt. A Transfermarkt szerint 45 millió euró a holland értéke, amivel a hetedik helyet csípte meg. A harmadik helyre szintén egy lyoni került az 50 millió euróra taksált Houssem Aouar személyében. A második a West Ham labdarúgója, Declan Rice lett 55 millió euróval, míg az első helyet Richarlison kaparintotta meg a 60 milliós értékével.

A nemzetközi kupaszereplés nélkül maradók legjobb tizenegyének piaci értéke 452 millió euró.

A csapat: Unai Simón (Athletic Bilbao, 30 millió euró) – Nélson Semedo (Wolverhampton, 35 millió euró), Ozan Kabak (Schalke 04, 29 millió euró), Michael Keane (Everton, 28 millió euró), Lucas Digne (Everton, 30 millió euró) – Rúben Neves (Wolverhampton, 50 millió euró), Declan Rice (West Ham United, 55 millió euró) – Richarlison (Everton, 60 millió euró), Memphis Depay (Lyon, 45 millió euró), Wilfried Zaha (Crystal Palace, 50 millió euró) – Wissam Ben Yedder (Monaco, 40 millió euró).

Rovatok