Index Vakbarát Hírportál

Dibusz Dénes: Ha pár perccel tovább tart a meccs, meg is nyerhettük volna

2020. október 29., csütörtök 07:51 | aznap frissítve

A Ferencváros hatalmas izgalmak közepette 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Dinamo Kijevvel a Bajnokok Ligája második fordulójában. A mérkőzés után így értékeltek a főszereplők.

„Általában nem a csereember a szerepem, de egy támadónak az a feladata, hogy gólt szerezzen. 

Az, hogy ez egy Bajnokok Ligája-pontot ért, fantasztikus érzés, de nemcsak nekem, hanem mindenkinek. Mindannyian előléptünk, amikor kellett, harcoltunk, hozzátettük a magunkét a döntetlenhez.

Azon viszont változtatnunk kell, hogy miként reagálunk a kapott gólra, azt az arcunkat kellene mutatnunk végig, amit az utolsó félórában. Ez az első BL-gólom, nagyon nagy utat tettem meg idáig, ki kell élveznem. Még nem fogtam fel, de nagyon örülök annak, hogy a családom és mindenki láthatta” – fogalmazott az M4 Sportnak a hajrá hőse, Franck Boli.

„Nagyon nehéz meccs volt, a Dinamo jól focizott, meg is lepődtem azon, hogy milyen jó játékosaik vannak. A 2-2 igazságos eredmény szerintem, persze a végén szerettünk volna nyerni, emberelőnyben fociztunk, de az eleje miatt rendben van az egy pont. Szervezetten játszott az ellenfél, eleinte nem tudtuk megbontani a védelmüket, ezért igazságos a döntetlen” – értékelt Tokmac Nguen, a Fradi első góljának szerzője.

„Az első félidőben nem volt benne, hogy ilyen végjáték alakulhat ki, el kell ismerni, hogy gyengén játszottunk.

Nem voltunk agresszívak, a megszerzett labdákkal sem tudtuk őket megbontani, nem voltunk jók. A szünetben átbeszéltünk néhány helyzetet és ezek a második félidőben már láthatóan másként működtek.

Nyomás alatt tartottuk őket, a labdával tudtunk építkezni és helyzeteket kialakítani.

A többiekkel azt beszéltük, hogy ha pár perccel tovább tart a meccs, akkor a győzelem is összejöhetett volna.

De az első félidő tükrében nem lehetünk elégedetlenek, amiatt viszont hiányérzetünk van, hogy 45 perc előnyt adtunk nekik és nem tudtunk nyerni hazai pályán. Nagyon készültünk, reméljük, a második félidőt mindenki élvezte. Köszönjük a szurkolóknak a biztatást, és azt, hogy belehajszoltak minket az egyenlítésbe.

Bebizonyítottuk, hogy bátor, agresszív játékkal gondot tudunk okozni egy Dinamo Kijev erősségű csapatnak is és fel tudunk nőni az ő szintjükre"

– vélekedett a lefújás után a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes.

A találkozót követő sajtótájékoztatón a Dinamo részéről az edzőn, Mircea Lucescun kívül Olekszandr Karavajev értékelt. „Furcsa meccs volt, az első félidőben domináltunk, a másodikban viszont főleg a szépítő találat után bátrabban játszott a Ferencváros” – mondta az ukránok román edzője.

„Ennek és a hazai cserék ellenére viszont ha nincs a kiállítása a hajrában, szerintem nem tudtak volna egyenlíteni, így Szidorcsuk piros lapja döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.

Jó csapata van a Ferencvárosnak, Szergej Rebrov remek munkát végez, megvannak hozzá az anyagi feltételei is, így európai szintű futballisták játszanak itt és a klub is azzá vált az utóbbi időben. Ettől függetlenül meg kellett volna nyernünk ezt a találkozót.”

A csapat hátvédje, Karavajev a harmadik gólt hiányolta. Fizikálisan nem volt gondunk, ahogyan a koncentrációval sem. Ha 2-0 után sikerült volna még egyszer betalálni a Ferencváros kapujába, eldőlt volna a meccs, a hazai gól viszont visszahozta a meccsbe a magyar csapatot, a kiállítás pedig rendkívül megnehezítette a dolgunkat a hajrában. 

Nyilván számított az is, hogy nem kísérhettek el minket a szurkolóink, de Kijevben mi fogjuk élvezni a drukkerek támogatását és remélhetőleg azt a találkozót megnyerjük majd."

Szerhij Rebrov az első félidővel érthetően elégedetlen volt, a másodikban viszont nem talált kivetni valót. „Szünetben átbeszéltük a hibáinkat és szerencsére a második játékrészben kijavítottuk őket, de kulcsfontosságú volt Tokmac gólja, az hitet és erőt adott a játékosoknak.

Igazi ki-ki meccset játszottunk, a végén akár nyerhettünk is volna, de kétgólos hátrányból felállva a döntetlennek is örülünk,

amelyért keményen megdolgoztunk, így én is boldog vagyok.”

„Hiányzik a BL-tapasztalat a játékosokból, az ellenfélnek ebből a szempontból nagyobb rutinja van,

de a hozzáállással és a motiváltsággal, valamint a második félidőben mutatott játékunkkal kompenzálni tudtuk mindezt."

A Ferencváros a BL-csoportkör harmadik fordulójában november 4-én szerdán 21.00 órától a Juventust fogadja a Groupama Arénában.  

(Borítókép: Czerkl Gábor / Index)

Rovatok