Index Vakbarát Hírportál

Kemény szurkolásra számítanak az olaszok a Puskás Arénában

2020. november 3., kedd 11:41

A szerda esti Ferencváros–Juventus Bajnokok Ligája-mérkőzésen húszezer ember tombolhat a Puskás Arénában. A Tuttosport aggodalmát fejezte ki a kemény szurkolással kapcsolatban.

Húszezer rajongó lehet szerda este a Puskás Arénában, de ez a szám akár a duplájának is tűnhet a szurkolás alapján – kezdte gondolatmenetét a neves olasz lap. A Ferencváros szurkolóinál hagyomány a heves buzdítás, a tüzes és néha problémás légkör megalkotása.

Az Európa egyik leghevesebb szurkolótáborához tartozó budapesti csapatot korábban még az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is többször bírsággal sújtotta. Legutóbb október 24-én az Újpest elleni derbin a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 16 ezer euróra büntette a klubot, rasszista bekiabálások, és füstbombák alkalmazása miatt – teszi hozzá a Tuttosport.

Mint írják, magyar viszonylatban ez komoly pénzbírságnak számít. Szerdán valószínűleg hasonló légkört varázsolhatnak a drukkerek, ami megnehezítheti a Juventus dolgát. Törökországban és Görögországban például többször is kemény mérkőzésbe hajszolták csapatukat a fanatikus szurkolók.

Andrea Pirlo ennek ellenére örül annak, hogy nem üres stadionban kell játszaniuk. A torinóiak vezetőedzője a Dinamo Kijev elleni összecsapást követően is arról nyilatkozott, mennyire ösztönözte őket a szurkolók jelenléte.

A Ferencváros ellen a Bajnokok Ligájában visszatér Cristiano Ronaldo. A 35 éves portugál zseni koronavírus-fertőzés miatt nem játszhatott sem a Dinamo Kijev, sem pedig a Barcelona ellen.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 3. FORDULÓ
November 4., szerda (Puskás Aréna)
21.00: Ferencváros–Juventus 

Rovatok