Index Vakbarát Hírportál

Kikapott Isztambulban a Manchester United a BL-ben

2020. november 4., szerda 20:48

A labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójának második játéknapján a Manchester United óriási meglepetésre 2–1-re kikapott az Istanbul Basaksehir otthonában, míg a Zenit Szentpétervár hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Lazióval.

Az F-csoport koraesti találkozóján a Zenit a 33. percben gyönyörű góllal szerezte meg a vezetést a Lazio ellen. Jurij Zsirkov baloldali beadása után Artyom Dzjuba és Daler Kuzjajev fejjel passzolták ki az olaszok védelmét, a látványos összejátékot Alekszandr Jerohin fejezte be góllal.

A vendégek a mérkőzés hajrájában egyenlíteni tudtak, Francesco Acerbi lapos beadására Felipe Caicedo érkezett a második hullámban, és 13 méterről, kapásból a jobb alsóba lőtt.

Volt még azonban fordulat a meccsben, a Zenit ugyanis betalált a 93. percben, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot, így maradt 1–1 a végeredmény.

A H-csoportban szereplő török Basaksehir nem tudott gólt szerezni az első két fordulóban, a Manchester United ellen viszont már a 13. percben megtört a jég. A korábbi Chelsea-csatár, Demba Ba kapott egy remek indítást Edin Viscától, senkitől sem zavartatva nyargalhatott át a United térfelén, majd higgadtan elgurította a labdát Dean Henderson mellett.

Öt perccel a félidő előtt újabb góllal sokkolt a török csapat. Egy labdaszerzés után Deniz Türüç iramodott meg a baloldalon, laposan középre gurított, ahol Ba elengedte a labdát, ami tökéletes lett az érkező Viscának, ő pedig egyből bebombázta a labdát Henderson kapujába.

Három percel belül válaszolt a Manchester United, Luke Shaw ívelt balról középre, méghozzá pontosan Anthony Martial fejére, ő pedig a hálóba bólintott, éppen időben ahhoz, hogy vállalható hátránnyal vonuljon a szünetre csapata.

A második félidőben Ole Gunnar Solskjaer cserékkel igyekezte felrázni csapatát,

behozta Edinson Cavanit, Paul Pogbát és Mason Greenwoodot is, de az újak sem tudtak segíteni.

A hajrában kétségbeesetten próbálkoztak a vendégek, azonban az utolsó passzokba vagy a befejezésbe mindig hiba csúszott, egyszer pedig a gólvonalról tisztáztak a török védők, így végül nemhogy fordítani, de egyenlíteni sem tudtak a Vörös Ördögök. Ezzel a Manchester United elszenvedte idei első vereségét a Bajnokok Ligájában.

Eredmények, Bajnokok Ligája, 3. forduló:

F-csoport:
Zenit Szentpétervár (orosz)–Lazio (olasz) 1–1 (1–0)

H-csoport:
Basaksehir (török)–Manchester United (angol) 2–1 (2–1)

Rovatok