Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi büntetőt védett, a Leipzig legyőzte a PSG-t

2020. november 4., szerda 23:02

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig 2-1-re legyőzte a Paris St. Germain csapatát a Bajnokok Ligája harmadik fordulójának szerdai játéknapján. A magyar kapus remekül védett, az első félidőben megfogta Ángel Di María büntetőjét is. A Fradi csoportjában a Barcelona legyőzte otthon a Dinamo Kijevet, Lionel Messi rekordot döntött. Simán nyert a Chelsea és a Dortmund, a Sevilla pedig emberhátrányban fordított.

E-csoport

Nem sokkal a Rennes elleni hazai mérkőzés előtt kiderült, hogy a Chelsea német klasszisa, Kai Havertz elkapta a koronavírust, így őt nélkülöznie kellett Frank Lampardnak. Viszont jól kezdtek a londoniak, Timo Werner büntetőjével a 10. percben megszerezték a vezetést, majd a csatár duplázni tudott, szintén tizenegyesből. Mindkét szituáció előtt Henrique Dalbert volt szabálytalan, és mivel mindkettőért sárga lapot kapott, a Rennes 10 emberrel folytatta a találkozót.

A második félidő elején a Chelsea Tammy Abraham révén be is biztosította a győzelmet és már csak a különbség volt a kérdés, amely azonban a lefújásig nem változott, 3–0-ra nyertek a hazaiak.

A Sevilla rendkívül fordulatos mérkőzést játszott hazai pályán a Krasznodar ellen. Az oroszok a 21. percben már 2-0-ra vezettek, először Magomed-Sapi Szulejmanov talált be szabadrúgásból a 17. percben, négy percre rá Marcus Berg értékesített egy büntetőt. Az első játékrész végén Ivan Rakitic fejjel szépített, de nem sokkal később Jesús Navas kiállítása után emberhátrányba került az Európa-liga-győztes csapat.

Aztán a 60. percben beállt Juszef En-Nesziri, aki hatalmas változást hozott: a 69. percben egyenlített, három perccel később pedig meg is fordította az állást.

A Krasznodar nem tudott újítani, azaz a Sevilla kétgólos hátrányból, 10 emberrel fordította meg a mérkőzést és győzött 3–2-re.

F-csoport

A Borussia Dortmund hamar lezárta a fontos kérdéseket a Brugge vendégeként, a BVB 32 perc után 3–0-ra vezetett Thorgen Hazard egy és Erling Haaland két találatával, és ez is maradt a végeredmény.

A norvég szupertehetség 11. BL-meccsén a 13. és 14. gólját szerezte.

G-csoport

A Barcelon hamar megkezdte otthon a gólgyártást a tartalékos Dinamo Kijev ellen, Lionel Messi már az 5. percben beköszönt tizenegyesből. Ez volt a hatszoros aranylabdás 71. találata a BL-csoportkörben, ami rekord. 

Nem sokkal később Antoine Griezmann elképesztő helyzetet hagyott ki, az oldalhálóba lőtt, miközben üresen tátongott az egész kapu.

A 65. percben növelte előnyét a Barcelona, Ansu Fati lágy beadását Gerard Piqué csúsztatta az ukrán kapuba.  Negyedórával a vége előtt Viktor Cihankov révén szépített a Kijev, de a hátralevő időben már nem tudott egyenlíteni 

és elszenvedte második vereségét is a csoportkörben, így a Fradihoz hasonlóan egy ponttal áll három forduló után.

H-csoport

A Lipcsének és a PSG-nek is jól jött a Manchester United isztambuli veresége, ezzel ugyanis ismét nyílt lett a csoport. Ez a két csapat egyébként az előző kiírásban az elődöntőben találkozott egymással, ott 3-0-ra nyertek Neymarék. 

Ezúttal is hamar megszerezte a vezetést a PSG. Dayot Upamecano óriásit hibázott , Moise Kean lecsapott a szabad labdára, majd kiugratta Ángel Di Maríát, aki a kimozduló Gulácsi Péter mellett a hálóba gurított. 

Nem sokkal később viszont egyenlített kettőjük csatájában a magyar válogatott kapusa, ugyanis megfogta az argentin támadó büntetőjét!

A félidő vége jól sikerült a lipcseieknek, a korábbi PSG-játékos, Christopher Nkunku a 42. perc elején egy remek átlövéssel egyenlített. 

A második játékrész elején a fordítás is megvolt a Leipzignek, Presnel Kimpembe kezezése után a videobíró segítségével tizenegyest rúghatott a német csapat, amelyet Emil Forsberg értékesített az 57. percben. A 69. percben Idrisse Goueye kiállítása miatt megfogyatkozott a PSG, majd a hosszabbításban Kimpembe is megkapta második sárgáját, így kilenc emberrel fejezte be a meccset a párizsi sztárklub. 

Óriási győzelem ez Gulácsi és Willi Orbán csapatának, amely ezzel a sikerrel ismét bejelentkezett a továbbjutásért.

Eredmények, Bajnokok Ligája, 3. forduló:

E-csoport:
Chelsea (angol)–Rennes (francia) 3–0 (2–0)
Sevilla (spanyol)–Krasznodar (orosz) 3–2 (1–2)

F-csoport:
Club Brugge (belga)–Borussia Dortmund (német) 0–3 (0–3)
Zenit Szentpétervár (orosz)–Lazio (olasz) 1–1 (1–0)

G-csoport:
Ferencváros–Juventus (olasz) 1–4 (0–1)
Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán) 2–1 (1–0)

H-csoport:
RB Leipzig (német)–Paris Saint-Germain (francia) 2–1 (1–1)
Basaksehir (török)–Manchester United (angol) 2–1 (2–1)

Rovatok