Index Vakbarát Hírportál

Lucescu: A Barcelona nincs azon a szinten, hogy megnyerje a BL-t

2020. november 4., szerda 10:41

A Dinamo Kijev szerda este a Barcelonával csap össze a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. Az ukrán csapat vezetőedzője, Mircea Lucescu szerint ellenfelüknek idén kevés esélye van a torna megnyerésére.

Hiába vezeti fölényesen a Bajnokok Ligája G csoportját a Barcelona, a Dinamo Kijev román edzője szerint ettől még nem esélyes a végső győzelemre. Mircea Lucescu a katalánok előző BL-szezonjára is kitért, mikor a nyolcaddöntőben csúfos vereséget szenvedtek a Bayern Münchentől.

A Bayern München elleni 8–2 után várható volt, hogy a Barcelona változtatni akar. Nagyon tehetséges játékosokkal rendelkeznek, de időre van szükségük a mechanizmusok elsajátításához. Nem hiszem, hogy a Barcelona jelenleg azon a szinten áll, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját. A Bayern Münchennek, a Manchester Citynek vagy a Paris Saint-Germainnek nagyobb sansza van a végső győzelemre. Ettől függetlenül van egy Lionel Messijük, aki fontos meccseket képes egymaga eldönteni. Egy új edzőnek minimum hat hónapra van szüksége, hogy bármi változást hozzon. Tavasszal minden bizonnyal jobbak lesznek. A Barcelonának a bajnokságban talán még nehezebb dolga van, mivel az ellenfelek nagyon jól ismerik őket

– idézi a goal.com Mircea Lucescut.

A spanyol bajnokságban nyolc ponttal jelenleg a tizenkettedik helyen áll a Barcelona. Hat mérkőzés után legutóbb a 2002–2003-as idényben álltak ennyire rosszul. Akkor egy másik holland tréner, Louis van Gaal ült a kispadon. A BL-ben viszont eddig hibátlanok Messiék, miután a Ferencvárost és a Juventust is magabiztosan megverték.

(Borítókép: Mircea Lucescu a Groupama Arénában. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

Rovatok