Index Vakbarát Hírportál

Szerhij Rebrov: Nem a végeredmény miatt vagyok csalódott

2020. november 5., csütörtök 08:36

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője látott pozitívumokat a Juventus elleni hazai Bajnokok Ligája-csoportmeccsen, leginkább a harmadik és a negyedik kapott gól miatt csalódott. Az olasz bajnok trénere, Andrea Pirlo lát potenciált a zöld-fehérekben.

Mint arról beszámoltunk,a Ferencváros 4–1-re kikapott a Puskás Arénában a Juventustól a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón előbb Andrea Pirlo értékelte a látottakat.

Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz a Ferencváros ellen. Hamar megszereztük a vezetést, ez megnyugtatta a játékosokat, nyugodtabban folytathattuk a mérkőzést. A második félidőben új erőre kaptunk

– summázta röviden a mérkőzést Andrea Pirlo, aki kitért külön is néhány játékosára.

Arthur nem érezte jól magát, ezért döntöttem a szünetben a lecserélése mellett, hányingere volt. Ronaldo közel játszott Álvaro Moratához, de kissé a szélre tolódva. Kidolgoztak helyzeteket, majd amikor Paulo Dybala beállt, kissé feljebb tudott húzódni Cristiano. Paulo sem volt százszázalékos az elmúlt hetekben. Dejan Kusulevski sokat játszott az elmúlt időszakban, így pihentetni szerettem volna. Fiatal játékos még, fejlődnie kell, de szép jövő áll előtte

– folytatta az olasz szakvezető, majd zárásként a Fradiról is szót ejtett.

„A Ferencváros fiatal csapat, amely szép utat tett meg a selejtezőben, bármi megtörténhet a jövőben is, türelmesnek kell lennie a vezetőségnek.” 

Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője beszélt a védelmi hibákról, amik két gólt is eredményeztek.

Nehéz mérkőzés volt, nem érdemeltünk ilyen vereséget. A játékosok keményen dolgoztak, különösen az első félidőben, amikor még kevésbé voltak fáradtak. Nem a végeredmény miatt vagyok csalódott, hanem a harmadik és a negyedik kapott gól miatt. Voltak hibáink, amik ezen a szinten benne vannak a futballban. Van egy stratégiánk, de nem én mondom meg a futballistáknak, hogy mindig passzolják vissza Dénesnek a labdát. Az első félidőben jól forgattuk a játékot, a védekezésünk is működött, de a második játékrészben elfáradtunk, ilyenkor nem minden úgy jön össze, ahogy szeretnénk. 

Az M4 Sport kamerái előtt nyilatkozó Sigér Dávid kiemelte a szurkolók biztatását, sokszor kiabálnia kellett a társaknak, hogy hallják egymást.

Egész jól kezdtünk, sokáig sikerült megvalósítani azt a pályán, amit akartunk, de az azért nem volt betervezve, hogy négy gólt kapunk... Persze, ajándékoztunk két találatot a Juventusnak, de nekünk nem az a játékunk, hogy csak ész nélkül rugdossuk előre a labdákat, hogy aztán jöjjön az ellenfél, mindig megpróbálunk hátulról építkezni, sajnos most kétszer is hibáztunk. De ez benne van, főleg az ilyen esős, csúszós talajon. Sajnálom, hogy így alakult, de a becsületgólért mindent megtettünk, annak nagyon örülök, hogy a végén összejött. A szurkolók megint hihetetlenek voltak, bár csak a lelátók 30 százalékát tölthették meg, de így is olyan hangulatot varázsoltak a stadionba, hogy sokszor a mellettem állónak is kiabálnom kellett, mert nem hallottuk egymást. Köszönjük a támogatásukat!

A zöld-fehérek szépítő gólját szerző Franck Boli boldog, hogy örömet tudtak szerezni a drukkereknek.

Bármi is történt, ez egy nagyszerű este volt. Szurkolók előtt játszhattunk, óriási hangulatban, a végén egy Juventus-szintű csapatnak is gólt lőttünk, élveznünk kell ezt a helyzetet, függetlenül attól, hogy nyerünk, vagy veszítünk. Különleges ehhez hasonló mérkőzéseken pályára lépni, rengeteget kellett védekeznünk, mert folyamtosan a Juventusnál volt a labda, de boldog vagyok, hogy legalább a végén örömet okoztunk a drukkereknek.

Álvaro Morata, a Juventus duplázó csatára is a nagyszerű atmoszférát hangsúlyozta a mérkőzés után az M4 Sport kamerái előtt.

Mindenképpen nyernünk kellett ezen a mérkőzésen, ráadásul a Bajnokok Ligájában nincs könnyű meccs, főleg idegenben, úgyhogy semmit sem bízhattunk a véletlenre. A korai gól megváltoztatta a találkozót, szerencsére minket kellően megnyugtatott és jól játszottunk, labdával és labda nélkül is. Fontos három pontot szereztünk, azt kaptuk a Ferencvárostól, amit vártunk, alaposan kielemeztük a korábbi meccseiket. Remek csapatuk van és remek játékosaik, a drukkereikről nem is beszélve. Végig vibrált a stadion, nagyszerű hangulatot teremtettek a lelátóra, mindig öröm ilyen atmoszférában futballozni.

(Borítókép: Franck Boli viszi a labdát a középkezdéshez szépítő gólja után. Fotó: Czerkl Gábor/Index)

Rovatok