Index Vakbarát Hírportál

Korábbi ikonjai élesen kritizálják a Manchester Unitedet

2020. november 5., csütörtök 11:34

Szerda este a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában meglepő vereséget (2–1) szenvedett a Manchester United az Istanbul Basaksehir otthonában. Bár a csoport első helyét továbbra is őrzi az United, a csapat korábbi legendái a nemtetszésüket fejezték ki.

Hatalmas manchesteri védelmi hiba miatt már a 12. percben megszerezte a vezetést a Basaksehir. Demba Ba után Edin Visca is kihasználta az ellenfél bakiját, így 2–0-ra elhúztak a házigazdák. Erre ugyan akadt válasza az MU-nak, azonban Anthony Martial fejesét nem követte újabb találat. A váratlan vereség ellenére a csoport élén maradtak a „vörös ördögök”, ám a gyenge játékot látva Robin van Persie és Paul Scholes is élesen kritizálta a csapatot.

Hiányoztak az egyéni villanások, egyszerűen nem vállaltak felelősséget a játékosok. A Manchester Unitedben eltöltött időm alatt Sir Alex Ferguson azt mondta: nem bánom, ha veszítek, amíg a csapatom nem fut kevesebbet, mint az ellenfél. Elkötelezettséget akarok látni, mind védekezésben, mind támadásban – mondta van Persie a BT Sportnak. – Biztos vagyok benne, hogy a Basaksehir többet futott, mint az United. Soha nem lehet ilyen egy meccsen sem. Ennek semmi köze a minőséghez, vagy a képességekhez. El kell kötelezned, és százszázalékosan oda kell tenned magad. Még sosem láttam olyan gólt, mint amilyen az első volt. Általában két védő a felezővonalnál szokott maradni.

Paul Scholes szintén a BT Sportnak nyilatkozott.

Hányszor adták el a labdát? Rengeteg rossz döntést hoztak. Paul Pogba becserélése után sem változott a játék képe. Gyakorlatilag nem volt semmi mozgás sem a középpályán, sem az ellenfél kapujánál. Ahányszor a mérkőzésre néztem, Anthony Martial nem csinált semmit. Amikor megkapta a labdát, akkor is egy helyben állt. A minőség nagyon hiányzik a csapatból.

Brit sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a manchesteriek menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer nem marad sokáig a csapat élén. A Premier League-ben pillanatnyilag a tizenötödik helyen áll az MU, mindössze hét pontot gyűjtött hat mérkőzésen.

(Borítókép: Bruno Fernandes fogja a fejét a Basaksehir elleni meccsen. Fotó: Ozan Kose/AFP)

Rovatok