Index Vakbarát Hírportál

A Sahtar Doneck Ukrajnában is legyőzte a Real Madridot

2020. december 1., kedd 20:49

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában a Real Madrid idegenben kapott ki a Sahtar Donecktől. A Szoboszlai Dominikkel felálló Salzburg a Lokomotiv Moszkva vendégeként nyert.

Pocsékul kezdte a BL-idényt a Real Madrid, amely az első fordulóban hazai pályán kapott ki a Sahtartól, majd idegenben ikszelt a Borussia Mönchengladbach együttesével. Zinédine Zidane csapata ezután összekapta magát és oda-vissza legyőzte az Intert, ezzel életben tartva továbbjutási esélyeit.

Esély ugyan még mindig van, de most már egyre nehezebb a spanyolok dolga, ugyanis Ukrajnában is kikaptak a Sahtartól. A gól nélküli első félidő után Dentinho az 57. percben talált be, Manor Szolomon pedig a 83. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát, 20-ra nyert a Doneck.

A királyi gárda egy körrel a csoportküzdelmek vége előtt hét ponttal a harmadik helyen áll a kvartettben. A csoportot nyolc ponttal vezeti a Gladbach, amely este a kétpontos Interrel találkozik, a második helyen szintén hét ponttal a Sahtar áll.

Bár az A-csoportban még a második hely sorsa sem dőlt el, minden bizonnyal a Bayern München mögött az Atlético Madrid lesz a befutó, így a harmadik helyért küzd a Lokomotiv Moszkva és a Salzburg.

Az osztrákok jobban kezdték a moszkvai találkozót, Mergim Berisha már a 17. percben megzörgette a hazaiak hálóját, ám ekkor még les miatt nem született érvényes gól. Tíz perccel később azonban már más volt a helyzet, a 22 éves német találatával megszerezte a vezetést a Salzburg. Berisha a 41. percben újabb gólt szerzett, ezzel már két gól volt az osztrák bajnok előnye.

A 79. percben Anton Mirancsuk tizenegyesből szépített, de két perccel később megszerezte pályafutása első BL-gólját a 18 éves Karim Adeyemi, aki beállította a végeredményt: 13.

Szoboszlai Dominik 76 percet kapott a mérkőzésen. A Salzburg ezzel megelőzte a Lokomotivot, négy ponttal áll a harmadik helyen a hárompontos oroszok előtt.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
A-CSOPORT
Lokomotiv Moszkva (orosz)Salzburg (osztrák) 13

B-CSOPORT
Sahtar Doneck (ukrán)Real Madrid (spanyol) 20

(Borítókép: DeFodi Images / Getty Images Hungary)

Rovatok