Index Vakbarát Hírportál

Zubkov: Mindenkinek a legjobb játékát kell mutatnia

2020. december 7., hétfő 18:10

Szerhij Rebrov vezetőedző szerint ki-ki mérkőzést játszik majd kedden a Ferencváros a Dinamo Kijevvel a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában, de egyik csapatnak sincs oka tartani a másiktól.

A Barcelona és a Juventus ellen ugyanazzal a problémával szembesült a két gárda. Ilyen sztárklubok ellen fontos elérni, hogy a játékosok félelem nélkül lépjenek pályára. De egymás ellen nem hiszem, hogy félnének a futballisták

jelentette ki a hétfői sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére az ukrán szakember.

Rebrov a kollégájáról úgy nyilatkozott, jól ismeri és tiszteli Mircea Lucescut, akinek kinevezésével szervezettebbé vált a Dinamo Kijev, de nem kívánt belemenni a régi párharcaikba, amikor még ő ült a Dinamo és a román tréner a Sahtar Donyeck kispadján.

Otthon érzem magam, de úgy látom, némi felújítás is volt, mióta nem jártam itt. Számomra nem lesz egyszerű a Dinamo elleni találkozó, de egy ilyet már átéltem, szóval nem lesz ismeretlen. Minden tőlem telhetőt megteszek majd a Ferencváros sikeréért

 jelentette ki Rebrov azzal kapcsolatban, hogy ezúttal ellenfélként tér vissza korábbi sikerei helyszínére, ahol futballistaként és edzőként is dolgozott.

Magyarországi beilleszkedéséről úgy beszélt, hogy nem okozott neki problémát, mivel a zöld-fehéreknél minden játékos beszél angolul, „a szurkolókat pedig nem lehet becsapni”, velük csakis jó eredményekkel tudja megkedveltetni magát az ember.

Az első perctől maximális erőbedobással kell játszani

 vonta le a legfőbb tanulságot Olekszandr Zubkov a Dinamo ellen októberben 22-re végződött mérkőzésből.

Akkor csak a második félidőben játszottunk jól, most ezt nem engedhetjük meg magunknak. Mindenkinek a legjobb játékát kell mutatnia.

A magyar bajnok ukrán csatára szerint a Ferencváros meccsről meccsre fejlődött a BL-ben a tapasztalatok által, és nagyon várja a keddi összecsapást, mert „eljött a döntő pillanata”.

Lucescu, aki véletlenül többször is Fenerbahçénak nevezte a Ferencvárost, kijelentette, hogy a Dinamo számára hiába lenne elegendő a döntetlen a harmadik hely megszerzéséhez, mindenképpen győzelemre tör majd.

Ha döntetlenre játszol, soha nem éred el

 jelentette ki egyértelműen a 75 éves tréner. Az első összecsapást felelevenítve úgy fogalmazott, ő is hibázott abban, hogy a Ferencváros kétgólos hátránya ellenére fel tudott állni és végül 22-re mentette az összecsapást, de kifejtette, hogy ehhez a játékvezető hibája is kellett, aki nem vette észre Cigankov lekönyöklését.

Lucescu nagyon jó mérkőzést vár, és annak a reményének adott hangot, hogy a tanítványai a tapasztalt játékosokból álló Ferencváros legyőzésével bebizonyítják, felnőtté váltak.

A Ferencváros és a Dinamo Kijev  közép-európai idő szerint  21 órától a kijevi Olimpiai Stadionban csap össze egymással. A győztes megszerzi a harmadik helyet, és átkerül az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába. A 00-s, az 11-es és a 22-es döntetlen a Dinamónak kedvezne, viszont az ennél is gólgazdagabb pontosztozkodás már a jelenleg sereghajtó magyar bajnok előzését jelentené.

Rovatok