Index Vakbarát Hírportál

Rekordot döntött a Dortmund fiatalja, csapata csoportelsőként végzett a BL-ben

2020. december 8., kedd 20:48

A Bajnokok Ligája 6. fordulójának keddi játéknapján az F-csoportban a Borussia Dortmund 2–1-re győzött Szentpéterváron, amivel megnyerte a kvartettet, míg a Lazio 2–2-es döntetlent játszott otthon a Brugge ellen és bebiztosította továbbjutását.

A Bajnokok Ligájában a legtöbb továbbjutó hely még kiadó maradt a 6. fordulóra, és az F-csoportban is kérdéses volt, hogy melyik csapat lesz az, amelyik a Borussia Dortmunddal karöltve bejut a legjobb 16 közé. Erre a Laziónak és a Club Brugge-nek volt még esélye, ráadásul ez a két csapat egymással mérkőzött meg a csoportkör zárófordulójában.

A hazai pályán játszó olaszok kezdték jobban a találkozót, ugyanis már a 12. percben megszerezték a vezetést. Lucas Leiva indítását ravasz módon átlépte Joaquín Correa, a labda így eljutott Luís Albertóig. Az ő lövését még bravúrral védte Simon Mignolet, de a kipattanó pont Correa elé került, ő pedig nem hibázott.

Nem esett kétségbe a Brugge, amelynek mindössze három perc kellett az egyenlítéshez. Noa Lang távoli kísérletét nem tudta megfogni a rutinos Pepe Reina, a kipattanóra pedig Ruud Vormer csapott le és be is vágta a kapuba.

A 27. percben ismét előnybe került a római együttes. Clinton Mata csúszott oda rossz ütemben Ciro Immobilének, mindezt a tizenhatoson belül. Cüneyt Çakır játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt, amit a sértett magabiztosan értékesített.

A belgák baját tetézte, hogy a török bíró a 39. percben Eduard Sobolnak már másodszor mutatta fel a sárga lapot, emberhátrányban folytatta a találkozót a Brugge.

A szünet után a Lazio akár növelhette volna az előnyét, e helyett a belga csapat egyenlített, a 76. percben Vormer beadását Hans Vanaken bólintotta Reina kapujába. A ráadásban aztán a mindent egy lapra feltévő Brugge még a felső kapufát is eltalálta, így végül centiken múlt az, hogy melyik együttes jut a nyolcaddöntőbe. 

A Lazio azonban kibírta a nyomást és megtartotta a 2–2-es döntetlent, ezzel csoportmásodikként továbbjutott, míg a Brugge az Európa-ligában folytatja tavasszal.

A Zenit–Dortmund találkozón a német csapatban 16 évesen és 18 naposan debütált Youssoufa Moukoko, aki ezzel a Bajnokok Ligája történetének legfiatalabb játékosa lett.

De nemcsak ennek örülhetett, a Borussia ugyanis egygólos hátrányból tudott fordítani Szentpéterváron, amivel az élen végzett az F-csoportban.

Eredmények, Bajnokok Ligája, F-csoport, 6. forduló:
Lazio–Club Brugge 2–2 (2–1)
Zenit–Borussia Dortmund 1–2 (1–0)

A csoport végeredménye:
1. Borussia Dortmund 13 pont
2. Lazio 10 pont
3. Club Brugge 8 pont
4. Zenit 1 pont

Rovatok