Index Vakbarát Hírportál

Autogramot kért Haalandtól a román partjelző a BL-meccs után

2021. április 7., szerda 11:42

A mérkőzés egyik asszisztense kért autogramot Erling Haalandtól a Manchester City és a Borussia Dortmund kedd esti labdarúgó Bajnokok Ligája-találkozója után.

A televíziós közvetítésben látni lehetett, ahogy a román partjelző a lefújást követően, az öltözőfolyosón megkéri a német klub norvég sztárcsatárát, hogy írjon alá neki egy sárga lapot, és – bár a helyzet egyáltalán nem volt szokványos – a 20 éves játékos eleget is tett a kérésnek.

Ami az edzői értékeléseket illeti, Josep Guardiola kijelentette, a Manchester City győzni megy Németországba a visszavágón.
A spanyol tréner a keddi első mérkőzést követően, melyen együttese a 90. percben harcolta ki a 2–1-es győzelmet, úgy fogalmazott, hogy nyilván jobb nyerni, mint döntetlennel zárni, így természetesen megkönnyebbült a találkozó végén.

De még ha 1–1 is maradt volna az eredmény, akkor is lenne kilencven percünk, hogy elérjük a célunkat

– tette hozzá.

A mérkőzés képéről a tréner annyit mondott, csapata az első félidőben nem játszott elég intelligensen, a labdával nem volt elég ravasz, a másodikban viszont sokkal jobban futballozott, 1–0-nál megszerezhette volna a második vagy a harmadik gólt is.

„Sajnos ez nem sikerült. Ahhoz, hogy a fontos zónában jól játssz, megfelelő előkészítés szükséges, ami ezúttal nem volt meg. Persze ez normális, hiszen a Dortmund erős csapat, és azzal a minőséggel, amivel támadásban rendelkezik, nem volt könnyű végrehajtanunk, amit terveztünk. Ezzel együtt ez egy jó eredmény, és lesz még egy esélyünk a jövő héten. Úgy megyünk oda, hogy gólt szerezzünk, hogy megpróbáljunk nyerni, addig pedig elemezzük a mostani játékunkat" – tette hozzá.

Edin Terzic, a dortmundiak vezetőedzője csalódott volt az eredmény miatt. Úgy fogalmazott: tisztában voltak vele, hogy hosszú időszakokra a manchesterieknél lesz majd a labda, de igyekeztek meghatározni, hogy a pálya melyik részén birtokolják, és ezt a feladatot jól megoldották.

Minimálisra csökkentettük a gólszerzési lehetőségeiket, mi pedig veszélyesek voltunk, amikor megindultunk előre 

– összegzett a tréner.

A visszavágót jövő szerdán rendezik.

(MTI/Index)

Rovatok