Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi gálázott, a Barcelona ötgólos mérkőzést nyert

2021. január 6., szerda 23:11

A Barcelona hátrányból fordítva 3–2-re győzött az Athletic Bilbao otthonában a spanyol bajnokság 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésén.

Remekül kezdett a Bilbao, amely a 3. percben megszerezte a vezetést Inaki Williams góljával, aki egy remek indítás után beforgatta Clement Lenglet-t, majd Marc-André ter Stegen mellett tökéletesen helyezett a kapuba.

Nem sokáig volt hátrányban a Barcelona, a 14. percben Lionel Messi beadására rosszul mozdult ki Unai Simon, Frenkie de Jong könnyedén megtalálta Pedrit, akinek csak az üres kapuba kellett bólintania.

A 38. percben ismét Messi és Pedri voltak a főszereplők, előbbi remekül indította utóbbit, aki csinált egy visszahúzós cselt, majd megjátszotta az argentint, ő pedig az újfent a kapujától indokolatlanul távol bóklászó Simon mellett könnyedén el tudta tenni a labdát, fordított a Barcelona.

Messi és Pedri összjátéka

A második félidőben is irányította a játékot a Barcelona, amely egymás után dolgozta ki a helyzeteket, Messi még a kapufát is eltalálta. 

Nem sokkal később viszont már nem hibázott, a 62. percben irgalmatlan erővel lőtte ki a rövid felsőt az ötös sarkáról.

Aztán még egyszer lőtt egy kapufát, a hajrában viszont csúnyán eladta a labdát, amiből Iker Muniain szépített a 90. percben.

A győzelem viszont nem forgott veszélyben, a három ponttal feljött a tabella harmadik helyére a Barcelona.

Végeredmény, La Liga, 2. fordulóból halasztott mérkőzés:
Athletic Bilbao–Barcelona 2–3 (1–2)

Rovatok