Index Vakbarát Hírportál

A Juventus idegenben vette el a Milan bajnoki veretlenségét

2021. január 6., szerda 22:47

A Serie A 16. fordulójána rangadóján a Juventus 3–1-re győzött az AC Milan otthonában, amivel elvette a hazai csapat bajnoki veretlenségét.

Mindkét együttes komoly hiányzókkal vágott neki a rangadónak, a hazaiaknál a mérkőzés napján érkezett pozitív vírusteszt Ante Rebictől és Rade Krunictól, a vendégeknél hasonló okok miatt nem játszhatott Alex Sandro és Juan Cuadrado, továbbá sérülés miatt Álvaro Moratára sem számíthatott Andrea Pirlo.

Az első komoly lehetőségre mindössze a második percig kellett várni, Paulo Dybala közeli lövése pattant meg egy védőn, a labda pedig így pont Gigi Donnarumma ölébe hullott.

A hatodik percben Rodrigo Bentancur adta el a labdát a tizenhatos előterében, amire lecsapott Samu Castillejo, a rövid alsóba lövését nagy bravúrral védte Wojciech Szczesny.

Hiába volt aktívabb a Milan és támadott le agresszívan, amikor a Juventus kiszabadult, az mindig veszélyt tartogatott. A 16. percben Federico Chiesa először csak a kapufát találta el, de két perccel később remekül kényszerítőzött Dybalával (aki sarokkal tette neki vissza a labdát), majd mintegy 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Chiesa gólja

A gól után ugyanúgy presszingelt a Milan, Rafael Leao és Hakan Calhanoglu többször is célba vette Szczesny kapuját, sőt, maga a lengyel kapus is okozott izgalmas pillanatokat. A 30. perc környékén pedig teljesen beszorította a piros-fekete csapat a vendégeket.

A 41. percben aztán összejött az egyenlítés egy labdaszerzés utáni gyors kontrából, Leao tálalt Davide Calabria elé, aki 15 méterről, kapásból a bal felsőbe belsőzött.

Calabria egyenlít

Ezzel az is biztossá vált, hogy folytatódik a Milan remek szériája, ugyanis immáron zsinórban 36. bajnokiján talált be az együttes, ami a Serie A történetének harmadik leghosszabb sorozata.

A fordulás után ismét a Milan volt kezdeményezőbb csapat, Diogo Dalot lövésénél azonban résen volt Szczesny. Az 56. percben a másik kapu előtt alakult ki nagy helyzet, Matthijs de Ligt kiváló beadása után Aaron Ramsey csak az oldalhálót találta el.

A 62. perc legelején, némileg váratlanul visszavette a vezetést a Juventus, Dybala ismét jól játszotta meg Chiesát, aki egy csel után a tizenhatos vonaláról tökéletesen lőtt a hosszú alsóba.

Chiesa duplázik

A 76. percben aztán végleg eldőlt a rangadó, méghozzá két csereember jóvoltából. Dejan Kulusevski gyönyörűen cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd még estében meg tudta játszani Weston McKennie-t, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát.

McKennie eldönti

A folytatásban a Milan mindent megtett a szépítésért, de nem jött össze, így a 2020–2021-es bajnokságban először, vesztesen hagyta el a pályát. A Pioli-csapat utoljára 304 nappal ezelőtt szenvedett vereséget a Serie A-ban.

A Juventus pedig ezzel a győzelemmel hét pontra csökkentette a hátrányát az éllovas piros-feketék mögött. 

Végeredmény, Serie A, 16. forduló:
AC Milan–Juventus 1–3 (1–1)

Rovatok